Keçiören Metrosu 15 Ocak'a kadar ücretsiz!
Temeli 13 yıl önce atılan Keçiören Metrosu'nda 'mutlu son', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binan Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle gerçekleşti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Belediye İstasyonun'dan bindikleri metroyla son durak olan AKM'ye seyahat etti.

KEÇİÖREN'İN TRAFİK SIKINTISI BİTİYOR
Konuşmasında metronun 2.50 TL ücretle hizmet vermesinin kararlaştırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Ocak'a kadar da ücretsiz olarak yolcu taşınacağını müjdeledi. 1 milyar lira yatırım bedeli olan, 9 istasyona sahip metro ile Keçiören'de trafik sıkıntısının çözüme kavuşacağına inandığını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

"11 yıl Keçiören'de ikamet etmiş kardeşiniz olarak, metronun inşası sırasında yaşadığınız sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu projenin bitirilmiş olmasını sizler kadar sevinçle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Bu projenin tamamlayıcısı niteliğindeki AKM-GAR-Kızılay hattının da en kısa sürede tamamlanmasını diliyorum. Tabii Esenboğa Havalimanı istikametine yapılacak hattın Kuyubaşı İstasyonu'na bağlantısı ile Keçiören'in ulaşım sorunu tüm istikametlere tamamen ulaşmak sureti ile ortadan kalkmış olacaktır.

"KEÇİÖREN'İN HİKAYESİ TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"
Keçiören'in hikayesi bir yönüyle de Ankara'nın, Türkiye'nin hikayesidir. Ankara'ya göç edenlerin en çok rağbet ettikleri yerlerin başında Keçiören geliyordu. Plansız, programsız, altyapısız şehirleşme Keçiören'i de vurdu. Bugün Keçiören hem modern konutlara sahip, hem de geleneksel mahalle hayatının devam ettiği ender ilçelerdendir. Artık Keçiören'de yaşamak çok daha büyük ayrıcalık haline gelecektir."

'Aşkınız bitmesin ama, Keçiören Metrosu bitti'
"Ankara'yı mega kent haline getiriyoruz" diyen Başbakan Binali Yıldırım ise, şunları kaydetti: "Bu hattın devreye girmesi ile raylı sistem Ankara'da 65 kilometreye, istasyon sayısı da 55'e yükseliyor. Toplam maliyet 1 milyar. Ankara için helali hoş olsun. Ankara hak ediyor, Ankaralılar hak ediyor. Bunun test sürüşüne geldiğimizde bir genç bana dedi ki, 'Bizim buradaki Keçiören Metrosu gençler arasında önemli bir söyleme dönüştü. Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun ama hiç bitmesin'. Bundan çok etkilendim. Gençlere yeni bir tavsiyem var, yeni bir slogan bulun. Aşkınız bitmesin ama, Keçiören Metrosu bitti. Ankara, Anadolu medeniyetlerinin kavşağıdır, başkenttir, siyasetin devletin merkezidir. Turizmden sağlığa, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar hayata geçirdiğimiz projelerle yeniden hayata kazandırıyoruz."

Tamamlanınca 2,5 dakikada bir sefer
Keçiören Metrosu için bugünün parasıyla 306 milyon TL harcadıklarını ve yüzde 43'e getirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, "Gücümüz yetmediği için hükümetimizden rica ettik. Hükümetimiz devraldı ve bugün bitirdi" ded Üçlü setler halinde 7 dakikada bir sefer yapılacağını ifade eden Gökçek, yeni tren setlerinin gelmesinin ardından sefer aralıklarının 2,5 dakikaya düşeceğini belirtti.

'Bu yılın ilk yarısı ihaleye çıkıyoruz'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da bu yılın ilk çeyreğinde AKM'den Kızılay'a kadar olan 3,5 kilometrelik yerin ihalesini yaparak, iki sene içinde bitirip Keçiörenlilerin, Kızılay'a kadar kesintisiz gitmesini sağlayacaklarını belirtti. Kuyubaşı'ndan havalimanı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne kadar olan projenin ihalesinin de bu yılın ilk yarısında yapılacağını ifade eden Arslan, hattın Çubuk'a kadar uzatılması projesini hazırladıklarını belirtti.

Dilvin Kaygusuz / Habertürk ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181