Kentsel dönüşüme Nazmi Şahin tavsiyesi!
Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin kentsel dönüşüm önerisinde, çürük binasını kentsel dönüşüme sokamayan vatandaşa, ada bazında metrekaresine göre yüzde 30'a varan yapılaşma hakkı verilebileceğini kaydederek, "Yapılan artışın belli bir oranı da kamuya terk edilirse kentsel dönüşümün önü açılır" dedi. Şahin, yaptıkları denetimlere göre, ülkedeki yapıların ortalama yüzde 25'inin güvenli olduğunu dile getirerek, geriye kalan yüzde 75'lik kısmın dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Şahin, "Fakir vatandaş, çürük evde oturmaya devam ediyor. Çünkü bir binada 8 daire varsa, yerine yine 8 daire yapılması gerekiyor. Müteahhit de kazanamayacağı için buraya dönüşüm yapmak istemiyor. Ya da bir binada her daire 120 metrekareyse, müteahhit vatandaşa 80 metrekarelik daireler yapıp, kalanını kendisine almak istiyor" ifadesini kullandı.

%20'si kamuya kalabilir

Şahin, "15 bin metrekarenin üzerinde ada bazındaki kentsel dönüşüme girecek vatandaşlara yüzde 50 yapılaşma hakkı verilip bunun yüzde 20'si de kamuya bedelsiz terk olarak alınmalı. Bu sayede sosyal donatı ve otopark sorunları da çözülecek ve kent nefes alacak" dedi.

Deniz ÇİÇEK/Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181