Konutta kampanya dönemi!
Seçimlerin gölgesinde geçen yılda rekor kırdıklarım belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri bu yıl ise 1.5 milyon ev satışı hedefliyor. 2016'nın daha iyi bir yıl olacağını öngören şirketler bir yandan yeni konut projelerini satışa sunarken bir yandan da uygun ödeme planları ile konut alıcısını harekete geçirmeyi planlıyor.

KİŞİYE GÖRE PLAN
Yıla fırsat seçenekleri ile başlayan şirketler kişiye özel ödeme planı sunuyor. Peşin ödemelerde yüzde 15'i bulan indirim yapan şirketeler artan konut kredi faizine şirket bünyesindeki ödeme seçenekleri ile alternatif sunuyor. Yeterli birikimi olmayanlar için peşinat bedellerini öteleyen şirketler 60 aya kadar da faizi sıfırlıyor.

Bu yıl inşaat sektöründe 2 önemli gündem maddesi olması bekleniyor. Bunlardan biri kentsel dönüşüm, diğeri ise yabancıya mülk satışı. 2012'de başlayan dönüşüm hamlesinde bu yıl daha büyük adımlar atılması ve sürecin hızlanması bekleniyor. Gayrimenkul şirketleri bir yandan yerli alıcıya cazip ödeme seçenekleri sunarken bir yandan da yabancıya satışı arttırma planları yapıyor. Geçen yıl yabancıya yapılan konut satışından 5 milyar dolar ciro elde eden şirketler, bu yıl 10 milyar doları hedefliyor. İnşaat şirketleri bu yıl markalı konut projelerini İstanbul dışına da çıkarmayı planlıyor. Ankara ve İzmir gelişimini sürdürürken Bursa, Denizli, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Balıkesir, Eskişehir, Aydın'ın öne çıkması bekleniyor. 

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181