Köprü'de açılış Nisan 2016'da!
İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki çalışmalar kapsamında da kuzey ve güney ankraj bölgesindeki blokların ana gövde beton imalatlarının bir süre önce tamamlandı. Köprünün Nisan 2016'da hizmete açılması planlanıyor.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Yap-İşlet-Devret Projesi'nin yapım süresinin 7 yıl olarak belirlenmişti. Köprünün 2016 yılının Nisan ayında, Yalova Altınova-Orhangazi İznik Kavşağı arasının ise bu yıl sonunda trafiğe açılması planlanıyor.

8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3,5 saate inecek ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması bekleniyor. Mevcut yol kullanılarak Körfez'in otomobille 1 saat 20 dakikada, feribotla 45-60 dakikada geçilirken, Körfez Geçiş Köprüsü sayesinde bu sürenin 6 dakikaya düşecek.

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü'nde aydınlatma çalışması da yapıldı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli ayağı olan İzmit Körfezi geçiş köprüsünde, Mart ayında kopan ve yeniden yapılarak montajı tamamlanan kedi yolu olarak bilinen halatlara aydınlatma sistemleri monte edildi. Işıklandırma çalışmalarıyla gündüz şantiye görüntüsünde olan Körfez Geçiş Köprüsü, akşam saatlerinde aydınlatmaların çalıştırılmasıyla Körfez’e yeni bir görünüm kazandırdı.

Köprü bağlantı yollarının da büyük ölçüde tamamlandığı Körfez Geçiş Köprüsü, yaklaşık 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 4. köprüsü olma özelliği taşıyacak. Temeline çakılan 195 çelik kazık ile en büyük depreme dayanıklı olacak şekilde yapılan köprü 252 metre yüksekliğindeki tamamen çelikten yapılan köprü kuleleri ise olası kazalarda gemi çarpmalarına karşı dayanıklı olarak inşa edildi.

Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, denizin 65 metre üzerinde 3 gidiş, 3 geliş ve 1 de hizmet şeridiyle araçlara hizmet verecek. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181