"Kredi faizleri rahatlıkla ödenebilir seviyede olmalı!"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda faiz uyarısı yaptı. Erdoğan, bankaların tüketici kredilerindeki faizi daha da düşürmesini, konut kredi faizlerinin de vatandaşların rahatlıkla ödeyebileceği seviyelere gelmesini istedi. Erdoğan, "Tüketici kredilerindeki faizi lütfen bankalarımız daha da düşürsünler. Birbirlerine bakarak değil kaülımcı kuruluşlar, bankaları baz alarak değil, onlar da lütfen bu oranları düşürsünler ki tüketici yani konut kredisi alacak olan vatandaşımız rahatlıkla oradan ödeyebileceği krediyi almış olsun" dedi. Halen piyasada konut kredisi faizi yüzde 1.09-1.3 aralığında, ihtiyaç kredisi aylık faizi ise 1.301.40 aralığında seyrediyor. Erdoğan konuşmasında ayrıca Türkiye'nin 2023 yılına kadar 6 milyon ilave konuta ihtiyaç duyacağının hesaplandığını da sözlerine ekledi.

'KİM NE DERSE DESİN KANAL YAPILACAK'
Toplu konutta artık özgün mimariyi, yerel mimariyi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduklarını da kaydeden Erdoğan şöyle konuştu: "2011 yılınaa geldik 500 bin konutluk hedef aşüdı. Şimdi 2023'e kadar ikinci bir 500 bin hedefi var. Şimdi bu hedefi de aştık ve toplamda inşallah diyoruz ki 1 milyon değil, 1 milyon 200 binlik bir rakama doğru gidelim. Çünkü Kanal İstanbul... Kanal İstanbul yapıldığı anda Kanal İstanbul'un her iki tarafında gerçekten İstanbul'un sanma yakışır konutlarla, Kanal İstanbul'un farklılık arz etmesi gerekiyor. Buna da hep 'Olur mu canım' diyenler çıktı. Arkadaşlar, Kanal İstanbul olacak. Kanal İstanbul'u yapacağız. Kim ne derse desin."

'Belediyeler otopark ücreti alıyor, ama kontrol yok'
Belediyelerimizin Türkiye genelinde otopark konusuna dikkat etmesi gerektiğini de ifade eden Erdoğan, "Artık refah ülkesi bir Türkiye var. Evde beyefendinin de hanımın da birer arabası var. Delikanlı büyüdüyse araba istiyor bir araba da ona. Bir daireye bir araç hesap edilirdi artık 2-3 araç hesabı yapılıyor. Eğer evin altına sığdırmıyorsan belediye başkanı kardeşlerime sesleniyorum o mahallenin kat otoparkı olması lazım" dedi. istanbul'daki yerel yönetimlere otopark konusunda uyarılarda bulunan Erdoğan, "Belediyeler otopark için ücret alırlar ama otopark yapımına gelince hiçbir projede otopark var mı yok mu kontrol etmezler. Ondan sonra araçlar sokak içine park ederler. Allah göstermesin bir yangın olduğu zaman itfaiye aracı ulaşamaz. Geçenlerde Bomonti'de öyle bir olay oldu. Kağıthane'den geçtiğimiz günlerde 25 araç kundaklandı. Bunlar otoparklarda olsa bunun riski minimize olurdu. Bu adımları da atmalıyız" diye konuştu.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181