Kuzey Marmara Otoyol projesine 8 firmadan teklif geldi!
Karayolları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, ihale öncesi değerlendirmelerde bulunan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Gökalp Yılmaz, 3 kesim halinde projelendirilen ve toplam uzunluğu 377 kilometre olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de kapsayan Odayeri-Paşaköy kesiminin yapım çalışmalarının 2013'te başlatıldığını söyledi.

EN YOĞUN KARAYOLU KORİDORU
Söz konusu kesimde çalışmaların sonuna yaklaşılırken, projenin kalan iki bölümünün ihalelerinin bugün gerçekleştirileceğini belirten Yılmaz, Tekirdağ Kınalı'dan başlayan otoyol projesinin Sakarya Akyazı'da sona erdiğini kaydetti. Kurtköy-Akyazı kesiminin 169 kilometre, öğleden sonra gerçekleştirilecek Kınalı-Odayeri kesiminin ise 88 kilometre uzunluğunda olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye'nin yük ve yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana karayolu koridorunda bulunmaktadır. Projenin tamamlanmasıyla transit ve ağır vasıta trafiği Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne aktarılacak olup, TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki trafik yükünü hafifletilmesi sağlanacak. Ayrıca yakın gelecekte açılacak olan 3. havalimanının İstanbul şehir merkezine bağlantısı da yine Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yapılacak."

ANKARA-İSTANBUL ARASI 1.5 SAAT

EN KISA SÜREDE BİTİRECEK FİRMA İHALEYİ ALACAK
Tek başına inşa edilen bir yapı olmayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, 120 kilometre uzunluğundaki otoyolla yapıldığını ve yakın zamanda inşaatının tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Yılmaz, "Bu kapsamda yapılan ve yapılacak yolların köprü bağlantı yolu olarak değil, yüksek standartlı otoyol projesi olarak lanse edilmesinde fayda görmekteyim." dedi. Yılmaz, gerekli şartları sağladığı tespit edilen isteklilerin, teklif zarflarının açılması için İdarece ilan edilecek ileri bir tarihte davet edileceklerini belirterek, "Teklif zarfları içinde yer alacak teklif mektubu ile ihaleye en kısa işletme süresi teklifini verecek istekli ihaleyi kazanacak olup, ihalenin sonucu Sayın Bakanımızın onayıyla kesinleşecek." ifadesini kullandı.

İhaleye 8 firma teklif dosyası sundu. Teklif sunan firmalar şöyle:

- Cengiz İnşaat-Limak İnşaat Ortak Girişim Grubu
- Makyol İnşaat AŞ
- Kolin İnşaat-Kalyon İnşaat-Hasen Yapı AŞ Ortak Girişim Grubu
- Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat Ortak Girişim Grubu
- Nurol İnşaat- Özaltın İnşaat- Fernas İnşaat-Özgün İnşaat Ortak Girişim Grubu
- STFA Holding- Gülsan İnşaat- Yapı Merkezi AŞ Ortak Girişim Grubu
- IC İçtaş İnşaat - İçtaş Altyapı Yatırımları- Astaldi SpA- Astaldi Concessioni SpA Ortak Girişim Grubu
- Çelikler İnşaat- YSE Yapı Sanayi Tic. AŞ- Polat Yol Yapı Sanayi Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu 

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181