Lloyd'stan İstanbul'u finans merkezi yapmak için tavsiyeler
Bugün İstanbul’da Türk ve İngiliz hükümetlerinin ortaklaşa düzenlediği toplantıda finansal hizmetler sektörü yöneticilerine hitap eden Lloyd’s Başkanı John Nelson, İstanbul’un, Türkiye ekonomisinin gücü ve Doğu ile Batı arasındaki ticari bağları sayesinde dünyanın lider finans merkezlerinden biri olma yolunda ideal bir konumda olduğunu belirtti.

John Nelson İstanbul’un uluslararası piyasalar üzerindeki etkisini artırabilmek için odaklanılması gereken önemli konular olduğunun altını çizdi.

Şehir emniyetinin, İngilizce dilinin ve teknolojik altyapının İstanbul’un başarısı için çok önemli olduğunu vurgulayan New York’un eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’e atıfta bulunan Nelson şöyle konuştu; “Ben bu listeye şeffaf bir mevzuat çerçevesi, hukukun üstünlüğü, siyasi istikrar ve güvenliği de eklerim. Bunlar, dünyanın önde gelen firmalarını ve en önemlisi de en kalifiye insan gücünü tüm sektörlere çekmeye yardımcı olacak ve böylece İstanbul’un başka bölgelerde olan ürünlerin tümünü tek kalemde sunabilmesini sağlayacaktır.”

Çokuluslu şirketlerin ekonomik mükemmeliyetin sağlanmasında kritik rol oynadığını söyleyen Nelson finansal hizmetlerin uluslararası boyuta taşınmasının avantajlarını şöyle sıraladı: “Yerli piyasaların likidite oranını artıran özel sermaye girişi; yerel yetenek havuzunun bilgi transferiyle gelişerek derinleşmesi ve yeni ürün, pazar ve sektörlerin oluşması…”

John Nelson, “Burada neyin risk altında olduğu konusunda net olalım: İstanbul’un üstün bir bölgesel merkez ve küresel çapta etkili bir finans merkezi olma şansı var. Sadece sigorta pazarının değil, bütün pazarların uluslararası hale getirilmesi bu arzunun gerçeğe dönüşebilmesini sağlamak için gerekli sürecin temel parçasıdır” dedi.

Nelson’un Lloyd’s’un İstanbul’da faaliyete geçme planlarıyla ilgili olarak da şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye ile ilgili heyecanlıyız çünkü. Yerel piyasa ile ortaklaşa çalışarak Türkiye’ye ve özellikle İstanbul’a küresel bir uluslararası finans merkezi ve küresel bir uluslararası sigorta merkezi olma hedefinde değerli bir destekleyici rol oynayabileceğimizi düşünüyoruz. Türk şirketlerine yeni pazarlara açılırken destek olup İstanbul’a ve Türk ekonomisine yeni şirketleri çekmeye yardımcı olabilmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda dünya klasmanındaki markamızı, sigortacılık deneyimimizi, inovasyon ve mali gücümüzü getirerek ulusal ekonomik büyümeyi korunmasına ve dolayısıyla tüm ülkeye faydalı olacak bir fayda sağlayabileceğimize inanıyoruz.”

Lloyd’s benzersiz pazar yapısını Türkiye’de hayata geçirebilmek için yetkililerle uygun yasal çerçeve üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de de kurulduktan sonra Lloyd’s’un sigorta uzmanları pazara giriş yaparak Türk ekonomisinin çeşitlilik gösteren risklerine daha da yakınlaşacaklar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181