Manisa'da aidatlar kira fiyatlarını yakaladı!
MEYDD Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, "Güzelyurt Mahallesi'nde oturan arkadaşlar şu anda 400-500 arası sitesine göre aidat öderken aynı zamanda merkezde oturan bir kiracı da bu fiyatlara ev kiralamaktadır." dedi.

Manisa'da artan konut sıkıntı aidatlara da yansıdı. Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da verilen aidatlar neredeyse kira fiyatlarını yakaladı. Lüks bir sitede oturanlar 400 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Ev almak isteyenler ya da kiralamak isteyenler artık siteleri tercih ediyor. Sosyal donatıları sebepliyle daha çok tercih edilen sitelerin bazılarında bir kira değerine ulaşan aidatlar alınıyor. Güvenlik, temizlik, havuz bakımı, ortak giderler derken aidatlar ciddi maliyetler oluşturuyor.

"İmar çözülmezse sıkıntı artar"
Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYDD) Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, emlakçıların sıkıntılarının bulunduğunu ifade etti. Manisa'da imar sorunu çözülmediği sürece de bu sıkıntının devam edeceğini kaydeden Özdemir, "Müteahhitler büyük sıkıntılar yaşayarak yüzde elli kat karşılığı aldığı yerleri mecburen yüksek fiyatlarla satmak zorunda kalıyorlar. Manisa'da aidat ve kira aynı seviyeye gelmiş durumda. Güzelyurt Mahallesi'nde oturan arkadaşlar şu anda 400-500 arası sitesine göre aidat öderken aynı zamanda merkezde oturan bir kiracı da bu fiyatlara ev kiralamaktadır" dedi.

"Emlakçılık topluma kötü lanse ediliyor"

Emlak sektörü son yıllarda revaçta olan bir meslek olduğunu söyleyen Özdemir, "Daha fazla kabul gören bir meslektir. Ama maalesef topluma kötü lanse ediliyorlar. Burada suçu emlakçılarda bulmuyorum. Mal sahibi, satıcı, alıcı ne kadar dürüst, açık olursa emlakçılarda o kadar dürüst olacaktır.

Emlakçıyı devre dışı bırakmak, emlakçıların emeğini gasp etmek iyi değildir. Son günlerde bu gibi durumlarla çokça karşılaşıyoruz. Mal sahibi örneğin evini satmaya veriyor. Sonra da emlakçıyı görmezden gelerek kendisi kendi evini satmaya çalışıyor. Ya da emlakçının bulduğu müşteriye kendi satışı yaparak emlakçının hakkını gasp ediyor. Eğer ki emlakçıyı devre dışı bırakacaksa zaten baştan hiç gitmemesi gerekir. Emlakçının hakkını yememesi gerekir. Manisa büyüyüp gelişmekte olan bir şehir. Çok fazla göç alan bir şehir. Tabi ki bu da fazla konut ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Bu ihtiyaç da imara açılmadan karşılanamaz aynı zamanda imara açılmadan daire fiyatlarının da düşmesi beklenemez. Bu konu Manisa'nın yerel yönetimlerini ilgilendiriyor. Yöneticilerin bu konuya önem vermelerini bekliyoruz. Ortalama 200 yüz bin konut var. 150 bin-200 bin fiyatla konut satılıyor. Ama 300 ve 400 bin deyince vatandaşa fazla geliyor" diye konuştu. 

Yeni Manisa Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181