Mantolama konferansının 5’incisi gerçekleşti
GNYAPI 5’incisi gerçekleştirilen ‘Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı’nda konut yöneticileri ve sektör profesyonelleri bir araya getirdi. Konferansa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Selami Merdin, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, Güney Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, Filli Boya, Saint – Gobain Weber, Polisan yetkilileri ve Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk konut yöneticilerini bilgilendirdi.

680 konut yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı’ katılımcılara mantolama sürecinde ihtiyaç duyacakları ürünleri katılımcılara özel ödeme seçenekleriyle konut yöneticilerinin beğenisine sundu. GNYAPI yetkililerinin gerçekleştirdikleri incelemeler sonucunda mantolama sürecini yürüten konut yönetimlerinin en çok ihtiyaç tespiti, karar alma, teklif toplama ve firma seçimi konularında problem yaşadıkları tespit edildiğinden Güney Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, “Mantolama Kararında Dikkat Edilmesi Gerekenler” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda konut yönetimlerine karşılaşabilecekleri riskler ve çözümleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Enerji Kimlik Belgesi almak zorunlu
Konferansta GNYAPI Mevcut Binalar Enerji Performans Yönetmeliği’ne göre zorunlu tutulan 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) açıklandı. Belgenin alınmaması durumunda daire alım satım ve kiralama gibi işlemler gerçekleştirilemediği kaydedildi. Şirket, 2017 yılına kadar alınması gereken enerji kimlik belgesini ücretsiz olarak verdiğini ve konutlara danışmanlık hizmeti sağladıklarını belirtti. Konferans sonunda gerçekleştirilen çekilişte, katılım gösteren konutlardan bazıları mantolama uygulamalarında şirketten yüzde 25 ve yüzde 50 indirim hakkı kazandı.

Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181