MIPIM 2016 Türkiye çıkarmasına sahne oldu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de, bin adet proje sergileniyor. Türkiye 850 katılımcı ve kapladığı 1700 metrekarelik alanda 89 ülke arasında ilk 5'te yer alıyor. Fuarda Türk kurum ve kuruluşlarına ait 50 stant bulunuyor.

'Tecrübemizi her ülkeye satabiliriz' 
İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2016'ya Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü vuracağını söyledi. İTO'nun Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği istanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nın açılışında konuşan Çağlar, "Yapımı devam eden 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projelerle biriken mühendislik tecrübemizi doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satabiliriz" dedi. 2015'te yabancılara 5.5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını anımsatan Çağlar bu rakamın orta vadede 15 milyar dolara çıkarılabileceğini vurguladı.

'Stand ziyaretleri ilgiyi ortaya koydu'
MIPIM 2016'nın Türkiye çıkarmasına sahne olduğunu söyledi. Türkiye'nin fuarın ilk gününde ortaya koyduğu performansa dikkat çeken Alkaş şöyle konuştu: "Uluslararası yatırımcının ilgisini stant ziyaretleri ve ikili görüşmeler ortaya koyuyor. Bunda Türkiye'nin gayrimenkul firmaları kadar MIPIM'de belediye başkanlarımızın öncülüğünde stantları ile yer alan şehirlerimizin büyük etkisi oldu."

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181