Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği’ne yeniden başkan seçildi!
Türkiye’nin ekonomisine yön veren 136 dev şirketin üyesi olduğu Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 32. Olağan Genel Kurulu Genel Merkez Binası'nda gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı Genel Kurul’da Mithat Yenigün yeniden başkan seçildi.

Bakan Şimşek, “Bir iki yıl sonra belki de baş edemeyeceğiniz kadar iş imkânlarının olacağı bir ortama doğru gidiyoruz” dedi. Yenigün, “Uluslararası müteahhitlik pastasında bugün yüzde 4.6 olan payımızı yüzde 7'lere, yıllık yeni proje tutarımızı 50 milyar Dolara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

136 üyesi ile yurtiçindeki altyapı taahhüt işlerinin yüzde 70’ini, yurtdışında Türk müteahhitlerinin yaptığı işlerin yüzde 90’ını gerçekleştiren Türkiye Müteahhitler Birliği 32. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Birliğin Ankara’daki Genel Merkez Binası’nda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul’da yeni yönetim kurulu belirlendi. Mithat Yenigün yeniden başkan seçildi.

Genel Kurul’un açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde büyük önem taşıdığını vurguladı. Şimşek, “Türkiye Müteahhitler Birliği üyelerini özellikle yurtdışında gösterdikleri çabalardan dolayı özellikle tebrik etmek istiyorum, çünkü zaman ihracat seferberliği zamanıdır” dedi.
2008’de küresel krizle başlayan, sonrasında Türkiye ve çevresinde gelişen olaylar, terör, darbe girişimi ve seçimler gibi olaylar nedeniyle zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Şimşek, “Herhangi bir ekonomi bu şokların yarısıyla karşı karşıya kalsa, bir daha belini doğrultamayacak bir krize girmiş ve çıkmamış olacaktı. Türkiye, kim ne derse desin doğru politikalar ve uygulamalar sayesinde büyük bir direnç ve performans ortaya koydu” diye konuştu.

Mehmet Şimşek: “En zor ülkelerde büyük işler başarıyorsunuz”
“Sizin sektörünüz son dönemde olup bitenlerden biraz etkilendi, etkilenmese çok şaşırırdık. Sınırlı kalması için çok adım attık, atmaya devam edeceğiz. Ancak hiçbir şekilde kötümser olmaya gerek yok. Sizler en zor şartlarda muazzam işler başarıyorsunuz. En zor ülkelerde büyük işler başarıyorsunuz. Güncellenecek Gümrük Birliği ile hukukun çok iyi işlediği Avrupa’da kapıların da size açıldığını düşünürseniz çok yeni geniş alanlar açılacaktır. Bir iki yıl sonra çok farklı bir ortama, belki de baş edemeyeceğiniz kadar ilave iş imkânlarının olacağı bir ortama doğru gidiyoruz. 32. Olağan Genel Kurulu’nuzun hayırlı olmasını diliyorum. Size başarılar diliyorum.”

Mithat Yenigün: “Yıllık 50 milyar Dolarlık yeni proje hedefliyoruz”
3 yıl daha Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanlığı görevini üstlenen Mithat Yenigün, “Önümüzdeki yıllarda, uluslararası müteahhitlik pastasında bugün yüzde 4.6 olan payımızı yüzde 50 arttırarak yüzde 7'lere, yıllık yeni proje tutarımızı 50 milyar Dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
65 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müteahhitlerinin ortak bir gelecek vizyonu ile Türkiye Müteahhitler Birliği’ni kurarak sektörün örgütlenmesinin temellerini attıklarını hatırlatan Yenigün, “Türkiye Müteahhitler Birliği, cumhuriyet tarihimizin ilk sivil toplum örgütlerinden biridir. Dünyanın 115 ülkesinde faaliyet gösteren üyeleri ile geleceğin dünyasını inşa etme bilinciyle çalışan bu kıymetli topraklardan doğmuş köklü bir çınardır” diye konuştu.

Yenigün özetle şunları söyledi: “Türkiye Müteahhitler Birliği’nin kurulduğu günden bugüne dek görev yapmış olan tüm Yönetim Kurulları gibi biz de TMB bayrağını daha yükseklere taşımanın sorumluluğunu attığımız her adımda yüreğimizde duyarak çalıştık. Geçtiğimiz üç yıllık sürede, TMB Yönetim Kurulu olarak dünyanın ve ülkemizin son derece önemli bir değişim sürecinden geçtiği bir dönemde görev yaptık. TMB'nin 65 yıllık değerli tarihindeki en büyük hazinesi olduğuna inandığımız ortak değerleri yaratmış ve yaşatmakta olan tüm üyelerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Sorunlarımıza ilgiyle yaklaşan hükümetimize; kamunun icracı birimlerinde sektörümüze emek veren bürokratlarımıza; mesajlarımızı kamuoyuna yansıtmakta bize her zaman büyük destek veren medya mensuplarımıza; işbirliği içerisinde bulunduğumuz kardeş meslek kuruluşlarına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181