Muhammet Uğurcan Barman, referandum sonucunu değerlendirdi!
16 Nisan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemini oylama referandumunu değerlendiren Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, ’’Millet kararını istikrardan yana kullandı, liderini Başkanlığa taşımanın yolunu açtı. Yükselişin başladığı bu tarihi günlerde yabancı yatırımcılar da Türkiye’ye olan güvenlerini yapacakları yatırımlarla taçlandıracaklar’’ dedi.
 
Yeni dönemde artık kimsenin bahanesi kalmadığını söyleyen Barman, ’’ Önümüzdeki 2,5 yıllık sürede her hangi bir seçimin gündemde olmayacağına dair açıklamalar yabancı sermayedarların Türkiye’yi bir güvenli liman olarak görmelerinde büyük rol oynayacaktır. Özellikle ABD ve İngiltere pazarından çekilen Arap yatırımcıların Başkanlık sistemine ‘Evet’ diyen Türkiye’de yatırım yapmaması için her hangi bir neden kalmadı. Son bir yıl içinde terörle mücadele konusunda içeride ve sınırlarımızın ötesinde yapılan etkin girişimlerin sonuç vermesi de Türkiye’ye olan yatırım iştahının kabarmasında rol oynayacaktır.  Hükümetin, vergi ve yabancıların konut alımını kolaylaştıran düzenlemeleri sayesinde başta Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Katar olmak üzere Körfez ülkeleri ve Arap dünyasından ciddi alımlarını olacağını, yatırım ortaklıkları konusunda heyetlerin geleceğini düşünüyorum. Bunun ilk adımı bu hafta üç binden fazla iş adamını bir araya getirecek olan Expo Turkey by Katar fuarı olacaktır’’ dedi.
 
Kabuğumuzu kırdık
2023'e hedeflenen Türkiye ekonomisinde gayrimenkul sektörünün öneminin günden güne arttığına dikkat çeken Barman, ‘’Arz ve talep dengesinin hızla yeniden sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Hükümetin gerçekleştirdiği ulaşım odaklı mega projelere ek olarak kentsel dönüşüm, yeni nesil binalar, yeni ticari ve konut alanları gibi inşaat alanındaki gelişmeler hem sektöre hem de istihdam beklentisi olanlara moral verecektir. Yüzde 2.9 olarak açıklanan 2016 ekonomik büyüme oranının bu yıl daha ileri noktaya taşınmasında kabuğunu kıran inşaat ve gayrimenkul sektörü başrolde olacaktır. Sektörümüzün bu yıl büyük bir rekora imza atarak yüzde 7 -10 oranında büyüyeceğini tahmin ediyorum’’ değerlendirmesinde bulundu.
 
Sektör İstanbul dışında da büyüyecek
İnşaat sektörünün birkaç yıl öncesine kadar konut üretimi konusunda İstanbul odaklı büyüme planları olduğunu söyleyen  Muhammet Uğurcan Barman, ’’ Yapılan planlamalara göre 2023 yılına kadar 7 milyon 560 bin konutun üretilmesi öngörülüyor. Bunun bir kısmının Anadolu şehirlerinde planlanması sektörün gelişimi açısından da önemli. Bu sürece BEYTTÜRK İnşaat olarak bizler de katkı sağlıyoruz ve İstanbul – Yalova – Bursa üçgeni içindeki hızla gelişen bölgelerde konut projeleri geliştirmeye devam edeceğiz. Özellikle mega ulaşım yatırımlarının yoğunlaştığı İstanbul – Bursa aksında yer alan Orhangazi bölgesinde ulaşılabilir rakamlarla geliştireceğimiz konut projesi için kollarımızı sıvadık’’ diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181