Mustafa Andıç Emlak Sayfası'na konuk oldu...
Utku Çalışkan'ın hazırlayıp sunduğu Emlak Sayfası'nın TGRT Haber'de yayınlanan bu günkü programının konuğu Altıniş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç oldu. İnşaat sektörünün 2016 yılını değerlendiren ve 2017 beklentileri hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Andıç, sektördeki gelişmeleri Emlak Sayfası'na değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin dün gerçekleşen Bursa ziyaretinde 12 saatlik bir toplantı maratonu olduğunu belirten Andıç; Özhaseki ile tip imar yönetmeliğindeki gelişmeler üzerine bilgi alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi.

İnşaat sektörünün 2016 yılını değerlendiren Altıniş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, her dönemi kendi iç şartlarında değerlendirmek gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; "2015'de 2 seçim yaşandı, 2016'da ise Temmuz ayında yaşanan büyük bir sıkıntı oldu. İnşaat sektörü ülkedeki gelişmelerden hemen etkilenen kırılgan bir sektör. 2015'den sonra 2016 iyi geçti diyemeyiz, ancak devletin çalışmaları, faiz oranındaki düşüş sektörde olumlu etki uyandırdı. Toplum hızlı refleks gösterdi ve ev almayı erteleyenler harekete geçti. Temmuz ayında yaşanan hain girişim sonrasında inşaat sektörü de ciddi anlamda sağlam bir duruş sergileyerek hedefe ulaşmak için büyük bir çaba gösterdi. 1,5 milyon olan satış hedefini yakalamak şu an için biraz zor gözüksede 2017'de kentsel dönüşümün piyasayı hızlandıracağını düşünüyorum."

Riskli binalardan yabancıya daire satışı engellenmeli!
Mütekabiliyet yasasının ardından yabancılara satışların artarak devam ettiğini belirten Mustafa Andıç; "Bizde sektörün paydaşları olarak yurtdışında önemli fuar çalışmaları yaparak yabancılara olan konut satışını arttırmak için birçok çalışma gerçekleştirdik" dedi. Yabancıya konut satışında gözden kaçırılan önemli bir husus olduğunu belirten Andıç; riskli binalardan yabancıya daire satışının yasaklanması ile ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde ileride yaşanacak kırgınlıkların önemli sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.

Eskiden konutun büyük olması tek kriterdi, şimdi öyle değil
Eskiden konut alıcıları için en önemli ve tek kriterin konutun büyüklüğü olduğunu dile getiren Mustafa Andıç, "Şimdi aile yapısı biraz daha çekirdek aileye dönüştü. Günümüzde daha fonksiyonel ve daha küçük alanlar konut alıcıları tarafından ilgi görüyor. Artık insanlar boş bir odanın temizlik ve ısınma gibi maliyetlerini hesaplıyor ve bu yüzden daha küçük kat planları tercih ediyorlar" dedi.

Altıniş İnşaat'tan 3 yeni proje geliyor
Şu anda devam eden 4 projelerinin olduğunu belirten Altıniş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, bunlardan 3'ünün Bursa'da, 1'inin ise
Balıkesir Gömeç Karaağaç'ta olduğunu belirtti. "Önümüzdeki aylarda 3 yeni projeye başlayacağız. Bunlardan bir tanesi Mudanya'da olacak." diyerek sözlerine devam eden Andıç, özellikle Halitpaşa mevkiinde yapılan yeni ve kaliteli binalar ile Mudanya'nın yeniden planlı bir yapılaşmaya kavuşacağını belirtti.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181