Nef'ten annelere gelir edindirme projesi!
Nef Vakfı, bir süredir dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi ailelere geçim yardımında bulunuyor. Bunun için özellikle eşi yanında olmayan kadınları tercih ettiklerini anlatan Emine Timur, şu anda Sosyal Hizmetler Müdürlüğüyle birlikte 400 aileye ulaştıkların, söylüyor. Paranın hedefine gidip gitmediğini va da ailenin dururnundaki değişiklikleri vakıf denetliy Vakıf ayrıca lise ve unıver site öğrencilerine de eğitim bursu sağlıyor. Hay Atölyede 270 kadın üret rn yapıyor. 15 şirketin sürekli olarak sipariş verdiğini belirten Timur, kadınların gelirleri belli seviyeye gelince aile yardımını kesmeyi planladıklarını ve böylece daha fazla aileye yararlar, dokunabileceğini vurguluyor.

İnşaat sektöründe 'engelli evi' gibi projeleriyle dikkat çeken Nef, iki yıl önce tüm sosyal sorumluluk projelerini bir vakıf çatısı altında topladı. Özellikle öğrenci bursları ve aile yardımlarıyla öne çıkan Nef Vakn'nm başında Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Timur'un eşi ve ortağı Emine Timur var. "Nef in kendisi bir sosyal iş modeli" diyen Timur, topluma nefes olmak üzere yola çıktıklarını bu nedenle de kendilerine kaynak veya alan gibi kısıtlama koymadıklarını vurguluyor.

Emine Timur, yaklaşık bir yıldır mesaisinin önemli bir bölümünü kumaş, keçe ve deri parçalarının arasında kadınlarla atölyelerde geçiriyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde aile yardımı yapılan evlerin kadınları, şimdi bu atölyelerde üretim yaparak para kazanıyor. Timur, "Eşi hapiste ya da eve hiç uğramayan dört, belki daha fazla çocuklu kadınlar var. Eşi yanında olmayan 10 kadından 7'si temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Çocukları devlet korumasına alınabilir. Bu çocukların yuvalarında kalmalarını sağlayacak formül ararken aklımıza Hay Atölye geldi" diyor.

HER EV BİR ATÖLYE OLDU

İlk deneme geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda Nef in vereceği hediyeleri ürettirmekle gerçekleşmiş. Seçilen 50 kadına kumaşlar gönderilerek "Bunlardan şeker keseleri üretin" denmiş. Emine Timur, çok başarılı sonuçlar alman bu denemenin ardından iş çevresinden de beğeni geldiğini ve atölye kurulması için çalışmalara başladıklarını söylüyor. "Amerika'da tasarımcı tanıdıklarımız bizim için kumaşlar hazırladı. Atölye kurup kadınları buraya çağırdık. Ancak bazı kadınlar evlerinden çıkamayacaklarını belirtti. Bu kez onların evlerine makineler gönderdik. Her ev bir atölye oldu" diye anlatıyor Timur bu heyecanlı süreci.

ÜNLÜ MAĞAZALARA STANT AÇILACAK

Emine Timur'un şimdiki hedefi bir yandan Hay Atölye'nin üreticilerini' artırırken biryandan da cirosuna katkıda bulunacak çözümler geliştirmek. Atölyelerde üretilen ürünlerin sadece şirketlerin hediyelikleri olmakla sınırlandırılmaması için kolları sıvayan Emine Timur, büyük zincir mağazalarla görüşüyor. Bunların arasında Mudo, Marks&Spencer gibi markalar var.

Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181