New York'a yeni bir Nef'es aldıracak Türk projesi!
2015 yılında 1.2 milyar TL ciroyu aşan Nef, global marka olma yolunda önce ABD de ardından Avrupa da iddialı projelere hazırlanıyor. Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen gayrimenkul fuarı Mipim'e katılan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef'in globalleşmesinde önemli ayaklardan biri olan New York projesinde lansmana yaklaştıklarını söyledi. Dünyanın en büyük beş mimarlık ofisi ile çalıştıklarını, farklı bakış açısı, Nef inovasyonları ve ürünleriyle uluslararası yatırımcıların ilgisini çektiklerini anlatan Timur, şunları söyledi: 'ABD'nin büyük firmalarından Magellan neden bize teklif getiriyor? Sebebi biz 5 yıldır, Bentley'in tasarımcısına kapıkolu, Sony'nin tasarımcısına musluk yaptırıyoruz. Gültepe'deki Nef projemizde Bentley'in tasarımcısının tasarladığı kapı kolu var. Yaptırdığımız her şeyde 'Nef yazıyor. Manhattan'daki projemizin lansmanında da alametifarikamız şu olacak: Biz tüm markalara saygı duyuyoruz ama biz kesinlikle dışarıda göreceğiniz ürünleri kullanmıyoruz.

KAPİTALİZMİN DUVARINA
Kapitalizmin duvarına merdiven dayayıp kendi uzayımızı yaratıyoruz. Coca Cola, Diesel ve Starbucks'ın tasarımcısı Sebastien Leon Agneessens, Alessi, Bentley tasarımlarında imzası olan Dror Benshetrit, Dom Perignon, Donna Karan, Sony, Swarovski için ürün tasarlayan Harry Ailen Nef'in anlaştıği birkaç yıldız tasarımcıdan sadece bir kaçı.

'AKADEMİK REZİDANS'
"Merter'de öğrenciler için 1.000 yataklı akademik rezidanslar yaptıklarını anlatan Timur, "Eylülde açılacak rezidansların çevresinde Koç Üniversitesi, Yeniyüzyıl, YTÜ dahil 16 kampus bulunuyor. Biz bu yatırımları Anadolu'ya da taşıyacağız" dedi. Nef'in bu projesindeki amacının öğrencilere ulaşılabilir lüks sağlamak olduğunu ifade eden Timur, "Mesela tek kişilik odalarda fiyatımız 1.500-1.900 TL arasında olacak. 3 kişi olunca fiyat düşecek. Bu konseptte her odanın tuvalet banyosu kendi içinde" dedi.

Chicago'da da bir proje yer alıyor!
Nef'in New York projesi 52 katlı olacak. Toplam maliyeti 210 milyon dolar. Erden Timur, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Central Park'a çok yakın değil. Dedik ki, binayı parka götüremiyorsak, parka binayı getirelim. Binanın her 20 katta bir katın tamamını park yaptık. Gerçek boyutlu ağaçlar, evcil hayvan parkurları, yüksek tavanlı bir katta yer alacak. 3 katımızı parka ayırmış olacağız." Bunun dışında Nef'in Şikago'da da bir projesi olacak. Ardından Londra, Berlin, Paris, Frankfurt projeleri gelecek.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181