Özhaseki'den İstanbul'da deprem uyarısı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, istatistiklere göre son bir asır içinde 6'nın üzerinde 56 deprem olduğunu belirtti.

Özhaseki, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nce Kayseri'de düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşma' etkinliğine katıldı. Burada konuşan Özhaseki, Türkiye'nin yüzde 42'sinin deprem bölgesinde olduğuna dikkati çeken Özhaseki, şunları kaydetti: "Geçimi yerinde olan herkes, lütfen, bir Bakan olarak rica ediyorum evlerini ölçtürsünler depreme dayanıklı mı değil mi testini yaptırsınlar. Özellikle İstanbul'da depreme dayanıklılık konusunda hiçbir hazırlığın yapılmadığı, 7'nin üzerinde bir depremde yerle yeksan olacak mahalleler var. Bakanlığın bir an önce bunu teşvik edecek yasaları çıkarması lazım. Hedefimiz önümüzdeki 15 yıl içinde 7.5 milyon dayanıksız, sağlıksız, kimliksiz yapıyı dönüştürmek."

45 MİLYAR DOLARLIK 'YERLİ' EKONOMİ
Bakan Özhaseki, yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün ekonomiye katkısına da dikkati çekerek, Türkiye'de senelik 45-50 milyar dolarlık ekonomiye katkı olacak. 250 tane de sektörü etkiliyor, hepsi yerli ve milli değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'da bu deprem olacaksa uyumamam lazım!
Bakan Özhaseki, "7'nin üzerinde en geç 10-15 sene içinde bir deprem olacaksa benim uyumamam lazım, İstanbul'daki belediye başkanı arkadaşların uyumaması lazım, vatandaşın biraz tedirgin olması lazım. Bunları kimseyi tedirgin edip korkutmak için söylemiyorum ama bu gerçeği de gözardı edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181