Pakistan'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı!
Türkiye ile Pakistan arasında serbest ticaret çerçeve anlaşması imzalandı. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye ile Pakistan arasında 600 milyon dolar olan ticaret hacminin 1 yıl içerisinde 1 milyar dolara, 2018'de ise 2 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini açıkladı.

45 PROJEMİZ VAR
Bakan Elitaş, "Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ile aramızdaki mal ve hizmet ticaretini serbestleştireceğiz. Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki çalışmalarda iki ülke birbirinin önerilerini destekliyor, tek bir ülke gibi hareket ediyor. Özellikle hizmet ticareti kapsamında yoğun işbirliğimiz sürüyor. Mal ticaretinin yanında yatırımlar noktasında da işbirliğimizi daha da arttırmalıyız. Pakistan'daki Türk yatırımları giderek artıyor. Toplam yatırımımız 29 milyar dolara ulaştı. Enerji, altyapı ve müteahhitlik sektöründe toplam 45 projemiz var. STA'yı gerçekleştirdiğimiz takdirde yatırımların daha da artacağına inanıyorum" dedi. Bakan Elitaş, TOKİ ile Pakistan arasında da bir işbirliğine gidildiğini belirtti. Buna göre, TOKİ Pencap eyaletinde 2016-2017 döneminde, düşük gelirlilere yönelik toplam 50 bin konutun yapımında danışmanlık hizmeti verecek.

YATIRIM ÇAĞRISI
Pakistan Ekonomi Bakanı Khurram Dastgir Khan ise Türk yatırımcıları ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı. Khan, "Ticaretin önündeki engel ve kotalar kalmalı ki tarihsel bağlarımızı daha da sağlamlaştırabilelim. Türk yatırımcıları özellikle rüzgar enerjisi, içecek sektörü ve altyapı yatırımlarına bekliyoruz" dedi.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181