REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış raporu yayınlandı!
Reidin "Türkiye Konut Piyasası Fiyat Değişimleri" analizi verilerine göre; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'yi kapsayan 7 Şehir değerleri son 3 ayda Konut Satış Fiyat Değişimi ve Konut Kira Fiyat Değişimi'nde %8 ile aynı seviyelerde kaldı.



Son 1 yıllık veriler ışığında Konut Satış Fiyat Değişimi %21, Konut Kira Fiyat Değişimi ise %18'lik seviyelerde kalırken, son 2 yıllık verilere göre ise Konut Satış Fiyat Değişimi ivme kazanarak yüzde 42'yi gördü. "Türkiye Konut Fiyat Endeksleri"nde ise hem Türkiye Konut Satış Fiyat endeksi hem de Türkiye Konut Kira Fiyat Endeksi ivme kazanarak 200 sınırına dayandı.



"Yıllık Brüt Kira Getirileri" Kasım ayının ilk günlerindeki yükselişin arıdından sabitlenerek yüzde 6 seviyesinde kaldı.



"Bölgesel Satış Fiyat Değişimleri"nde birincilik  yüzde 3.02 ile Antalya'nın oldu. Antalya'yı yüzde 2.78 ile İzmir, yüzde 2.74 ile Kocaeli, yüzde 2.73 ile İstanbul takip etti. Yüzde 2.61 ile 5. sraya gerileyen Adana'yı, 2.45 değeri ile Bursa ve son olarakta 2.14 ile Ankara takip etti.



Amortisman sürelerine bakıldığında ise 17.2 yıllık amortisman süresiil Antalya zirvede ike Bursa 17.3 yıl ile ikinci sırada yer aldı.






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181