Related Group, Miami projelerini Türkiye'ye tanıtacak!
Florida’da lüks konut ve rezidans projeleri geliştiren ABD’li Related Group, Türkiye’de tanıtım yapma kararı aldı. Bunda THY’nin Miami uçuşlarının etkisi büyük. Related Group Yeni Projeler Genel Müdürü Carlos Rosso, “THY’nin Miami’ye düzenli ve direkt uçuşlar koyması, Türkiye’den projelerimize ilgi olabileceğine inanmamızı sağladı. Miami uçuşlarında uçakların sürekli dolu olması ise bu inancımızı pekiştirdi” diyor.

Kurulduğu 1979 yılından bu yana gayrimenkul sektörüne kazandırdığı 90 binin üzerinde konutla gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketleri arasına adını yazdıran Related Group, Miami’nin bugünkü haline gelmesini sağlayan gayrimenkul grubu olarak niteleniyor.

Florida’nın en büyük gayrimenkul geliştiricisi ve ABD’nin ise en büyük ilk üç emlak firmasından biri olan Related Group’un Türkiye’ye ilgisinin oluşması, Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Merve Gümüşyazıcı’ya 2002’den beri yaşayıp çalıştığı Miami ile Türkiye arasında köprü kurmak için fırsat sağladı.

Gümüşyazıcı, “2002’den beri Miami’de yaşıyorum ve o zamandan bugüne kadar olan değişime bizzat şahit oldum. Okyanus kenarında yükselen süper lüks rezidansları daha sonra, Amerika’nın ikinci Manhattan’ı olarak adlandırılan Brickell’ın, Downtown Miami’nin ve Design District’in yeniden yaratılması izledi. Miami’nin 12 ay yüzme imkanı veren güneşli ve sıcak iklimi, kilometlerce uzayan beyaz kumlu plajları, çok çeşitli insan toplumu, din, dil ve kültürel zenginliği, sanat, spor ve sosyal hayatını tüm dünya gıpta ederek izliyor. Dünyanın en büyük cruise limanı Miami’de yer alıyor” diyor.

Özellikle Panama Kanalı ile bağlantılı olarak yaşanan gelişmeler, Miami’nin geçmişte Miami Vice ya da CSI: Miami dizilerinden aşina olduğumuz profilinden çok farklı bir noktaya gitmesini sağlıyor. Gümüşyazıcı bu değişimi şöyle anlatıyor: “İkinci Panama Kanalı’nın tamamlanmasıyla Miami, dünyanın en büyük dört liman şehrinden biri olacak. Dünya ticaret trafiğinin Miami’den geçecek olması tüm dünyadaki ticaret şirketlerini Miami’de lojistik olarak konumlanmaya yönlendiriyor. Bütün bu etkenlerin oluşturduğu talep nedeniyle inşaat sektörü de yeni projeleri alıcılara sunmaya devam ediyor.”

Panama Hükümeti 1999’da devraldığı Panama Kanalı’nı ülkeyi bölgenin ticari merkezi haline getirmek için önemli bir kaldıraç olarak kullanıyor. Yüzde 6 civarında seyreden büyüme hızı ile dikkat çeken Panama’nın ticari gelişmesi kanaldan geçen konteyner sayıları ile simgeleniyor. Bu sayı, 1993’te 267 binken günümüzde 6 milyonun üzerinde ve geçtiğimiz aylarda mega gemilerin de geçmeye başlamasını sağlayan düzenlemenin devreye girmesinin ardından bu rakam 12 milyonun üzerine çıkacak. Panama City ise bölgenin finans merkezi olma yönünde ilerliyor. Bunların tümü, bölgeye ilgi duyan yatırımcılar için yeni fırsatlar demek.

Kurulan bu ilişkinin bir de diğer yönde etkisi var. Related Group Başkan Yardımcısı Jon Paul Perez, “İstanbul’daki mimari ve gayrimenkul pazarı çok ilgimi çekti. Miami’de fiyatların İstanbul’a göre daha ucuz olduğunu görmek beni şaşırttı” diyor. Şu anda işi öğrenme aşamasında olduğunu belirten Perez’in gelecekte şirketin başına geçtiğinde farklı yaklaşımlar sergilemesi mümkün olabilir. Babasının özellikle sanat konusundaki derinliği ve duyarlılığı ile işlerin gelişmesinde mesleki ve toplumsal rol oynadığını belirten Perez, şu anda İstanbul deneyimi ile babasından farklılaşmış durumda.

Fortune Turkey

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181