RE/MAX 50 milyar dolarlık rekora koşuyor!
RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, konut sektöründeki büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söylüyor.

Türkiye RE/MAX yaklaşık 19 yıl önce girdiği Türkiye'de gayrimenkul pazanndaki değişimin öncü şirketlerinden biri oldu. Gayrimenkul sektöründe standartların oluşması ve profesyonelleşme konusunda önemli adımlar atan şirket, bugün Türkiye genelinde 255 ofis ve 2 bin 800 gayrimenkul danışmanıyla hizmet veriyor.

Önümüzdeki beş yılda gayrimenkul danışmanı sayısını 9 bin 999'a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, "RE/MAX gayrimenkul danışmanları, şirketimizin sistemiyle birlikte kendi işlerinin sahibi olan girişimcilerden oluşuyor. 2015 yılı başında sistemimizde yaklaşık 2 bin 200 gayrimenkul danışmanı vardı. Şu anki sayımız 2 bin 800'ü aştı. Sektörde güvenilirlik ve profesyonelliğin önemi artıyor. Bu da bizi farklı kılıyor" diyor. 2015'teki iki seçime rağmen konut sektörünün büyüdüğünü söyleyen Goldştayn'a göre 2016'da da bu büyümeye devam edecek. Büyümenin süreceğini, kentsel dönüşümün yine devam edeceğini, konut projelerine de yenilerinin ekleneceğini öngören Goldştayn, sektörün ve RE/MAX'ın 2016 planlarını anlattı.

2015 yılı RE/MAX için nasıl bir yıl oldu? 2016 hedefleriniz nelerdir?
250 franchise olma hedefimiz vardı. 2016 yılının başlangıcında bu hedefimizi gerçekleştirdik. 2016 yıl sonuna kadar ise ofis sayımızı 300'e çıkarmayı hedefliyoruz.

Siz giderek artan rekabet ortamında nasıl bir farklılık yaratıyorsunuz?
Sistemde bulunan bütün gayrimenkul danışmanlarımız aldıklan zorunlu eğitim sonrası RE/MAX markası altında kendi alanlarında çalışmalar yapabiliyor. İnsanlar da artık RE/MAX'i tanıdıkları için güven duyuyorlar ve alım satım işlemlerini bizimle gerçekleştirmek istiyorlar.

Bu işe yatırım yapmak isteyen girişimcilere önerileriniz nelerdir?

Herhangi bir gayrimenkul ofisiniz olabilir fakat eğer güvenilir bir markaya sahip değilseniz, insanların size güvenmesi uzun bir zaman alabiliyor. Biz franchise ortaklarımıza güvenilir bir isim ve aynı zamanda yıllarca denenmiş ve başarıya ulaşmış bir süreç vaat ediyoruz. Eğer sizler de kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız RE/MAX tam size göre. Daha önceki mesleğiniz bu sektöre girmenize engel değil. Profesyonel eğitimlerimizle birlikte gayrimenkul sektörünün inceliklerini kısa zamanda öğrenebiliMurat Goldştayn yorsunuz. Bu da başarıyı getiriyor.

Geçen yıl siyasi ve ekonomik gerginliklerin ardından bu yıl piyasa ne durumda? 2016 yılında sektör için büyüme beklentiniz nedir?
Geçen yıl, bireylerin konut alımlarını olumsuz etkileyebilecek bir süreçten geçmiş olmamıza rağmen, korkulan olmadı. Kısa süren tedirginliklerin dışında konut piyasası hareketliliğini korudu. Kısaca, geçmiş deneyimimiz bir kez daha kendini ispat etti. Türkiye'de ekonominin yavaşladığı dönemlerde hatta kriz dönemlerinde bile konuta olan ihtiyaç nedeniyle, özellikle ikinci el konut alımlarında hareketlilik azalmıyor. 2016 yılında da konut satış işlem sayısında yüzde 5'lik bir artış olacağını tahmin etmekteyiz.

2016'da konut sektörüne damgasını vuran gelişmeler neler olacak?

2015'te ülkemizin geçirdiği iki seçim olmasına rağmen, konut sektörü büyümeye devam etti. Bu büyümenin süreceğini, kentsel dönüşümün yine devam edeceğini, konut projelerine de yenilerinin ekleneceğini öngörmekteyiz.

Burcu TUVAY-Ayşegül SAKARYA PEHLİVAN/Ekonomist

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181