Sayılarla Cityscape 2016!
Ortadoğu'nun en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı Dubai'de düzenlenen Cityscape Global, bu yıl 6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Türk firmalarının büyük ilgi gösterdiği fuar, projeleri Körfez bölgesine tanıtmak ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek açısından önem taşıyor.

Fuara bu yıl Türkiye'den 26 firma katıldı. Bunlar arasında Artaş, Ağaoğlu, Emay İnşaat, Emlak Konut, Er oğlu Gayrimenkul, Garanti Koza, İş GYO, Kuzu Grup, Sinpaş GYO, Tahincioğlu Gayrimenkul ve GAP İnşaat yer aldı. Her yıl Dubai'de gerçekleşen ve bu yıl 15'incisi düzenlenen Cityscape Global 2016, sektörün önde gelen şirketlerini, gayrimenkul yatırımcılarını ve mimarlarını bir araya getirdi. Cityscape, tüm Ortadoğu, Asya ve Kuzey Afrika'da gayrimenkulun nabzını tutarken, kurumsal firmalar, emlak geliştirme uzmanları, yatırımcılar, finansal kuruluşlar, mimarlar, tasarımcılar, şehir planlamacıları da bu prestijli organizasyonda çalışmalarını sergileme olanağı buldu.

Hedef 10 milyar $
Ülke genelinde geçen yıl yabancılara yaklaşık 23 bin ev satılmış ve 4.5-5 milyar dolar gelir elde edilmişti. Gayrimenkul sektörü temsilcileri yıllık satışın 10 milyar dolar asmasın, hedefliyor. Türkiye'den mülk alan yabancıya uzun sureli oturma izni ve vatandaşlık verilmesinin gündemde olduğunu söyleyen sektör temsilcileri uluslararası gayrimenkul pastasında Türkiye'ye düşen payın artacağına dikkat çekiyor.

2016
İlk Cityscape organizasyonu 15 yıl önce 2001'de yapıldı.
Informa tarafından her yıl 150 fuar düzenleniyor.
Cityscape 7 ülke ve şehirde 8 organizasyon düzenliyor: Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai, Abu Dabi), Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye.
Bu yıl toplam 272 firma katıldı.
Toplam fuar alanı 41 bin metrekare.
Toplam ziyaretçi 45 bin I Türkiye'den 26 firma stant kurdu.
Türk firmalarının stant alanı 2.700 metrekare.

2015
Fuara katılan Türk inşaat şirketi sayısı: 60
Türk firmalarının fuardaki alan büyüklüğü: 4 bin metrekare
Toplam ziyaretçi sayısı: 51 bin
Tüm fuar alanı büyüklüğü: 42 bin metrekare
Fuardaki toplam katılımcı şirket sayısı: 300

2014
Fuara katılan Türk inşaat şirketi sayısı: 30
Türk firmalarının fuardaki alan büyüklüğü: 2.172 metrekare
Fuara geçen yıl gelen toplam ziyaretçi sayısı: 47 bin

Sabah Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan demir 8 yıl önce

ülkemiz için büyük bir pasta ortadoğu, doğru adımlar atabilirsek herkes kazanacak, tüm müteahhit arkadaslarıma ricam gerçekten çok çalışalım ve cirolarımızı yükseltelim

Avatar
buket kurt 8 yıl önce

sn.hakan demir bey, ülkemizdeki ev sahibi olmak isteyenleri de düşünseniz ve ucuz daireler yapsanız olmaz mı? teşekkürler

Avatar
ercan yıldız 8 yıl önce

buket hanıma katılıyorum!fiyatlar hergün artar oldu bu konuda artık bir çözüm üretilmesi şartttttt

banner182

banner181