Suudi Bakan, konut talebi için Sinpaş Yapı ile görüştü!
Suudi Arabistan İmar Bakanı Majed bin Abdullah Al-Huqail, geçtiğimiz hafta Riyad’da Türk inşaat firmaları ile bir araya geldi. Türk firmaları ile görüşmelerindeki amacın yurtdışı firmalarıyla Suudi firmalar arasında rekabet oluşturmak olduğunu ifade eden Bakan Al-Huqail, “Rekabet olursa daha kısa sürede ve daha iyi fiyatla konut piyasaya çıkacak. Rekabetin etkisi piyasada çok büyük olacaktır, hem daha iyi fiyatla hem de daha kaliteli konut piyasaya çıkacak. Bu konuda bazı Türk firmaların tecrübesine güveniyoruz” diye konuştu.

Suudi Bakan, artan konut talebini karşılamak amacıyla önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyon 500 bin konutu piyasa sürmeyi hedeflediklerini, bu hedef gereği de yıllık 300 bin konutun özellikle nüfusun %50’sine yakın kısmının yaşadığı Riyad, Cidde, Mekke, Medine ve Dammam şehirlerinde arz edilmesini planladıklarını söyledi. Suudi Bakan, “Özellikle son 10 yılda Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret hacmi 5 kat büyüyerek 8 milyar dolara yükseldi. Birlikte geliştirilecek yeni gayrimenkul projeleriyle de bu rakamların daha büyümesini istiyoruz” dedi.

Türk inşaat firmalarıyla işbirliği yapabilme konusunda temennilerini dile getiren Suudi Bakan, 42 yıllık tecrübesiyle Türkiye’nin en köklü inşaat ve gayrimenkul kuruluşlarından Sinpaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik ile de özel bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Al-Huqail, Kral Selman Ben Abdülaziz, Prens Muhammed bin Nayif ve Prens Muhammed bin Selman, inşaat sektörünü destelemek amacıyla gayrimenkul geliştirme konusunda tecrübesi olan firmalarla çalışmak istiyorlar. Bu nedenle gayrimenkul konusunda kendini ispatlayan Türkiye’nin en tecrübeli şirketlerinden Sinpaş’la görüşlerimizi paylaştık. Hedefimiz daha iyi fiyata daha kaliteli ve tüm kesimlere hitap eden konutları piyasaya sunmak” diye konuştu.

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik ise yaptığı açıklamada Suudi Bakan’dan aldıkları davet konusunda mutlu olduklarını söylerken, “Suudi Bakan ile tecrübelerimizi paylaşmak için buradayız. Suudi Arabistan’ın konut talebini karşılamak konusunda tüm desteği göstermeye hazırız. Umuyorum ki ileride çok güzel işbirliklerine imza atacağız” dedi.

Suudi Arabistan, 2014 sonu itibariyle 752 milyar dolar gayri safi milli hasılası ile Türkiye’nin arından dünyanın en büyük 19. ekonomisi durumunda yer alıyor. Ayrıca, inşaat sektörünün toplam ekonominin içerisindeki payı %5,4 ile 42 milyar dolara ulaşmış durumda. Suudi Arabistan konut piyasasıyla ilgili bağımsız araştırma şirketlerinin analizine göre, ülke genelinde 2020 yılına 149 bin konut inşa planlamasına karşılık, 200 binden fazla konut ihtiyacı olduğu öngörülüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181