TABA, Afrika’da Türk yatırımcılar için şehir kuruyor!
Son dönemde Afrika kıtası ile ilişkilerde büyük bir atılım gerçekleştiren Türkiye, ekonomik ve siyasi işbirliğinde reform paketlerini uygulamaya koyarken iş dünyası da ticaret hacmini geliştirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), kıtanın en büyük sorunlarından biri olan altyapı yetersizliğini kullanan FETÖ'nün gücünü kırmak için düğmeye bastı. Türk işadamlarını Afrika'daki devlet yetkilileriyle bir araya getiren TABA, şimdi de kıtanın 54 ülkesinde Türk şehri kuracak. TABA Başkanı Fatih Akbulut, işadamlarının Afrika'daki altyapı sorunu nedeniyle yatırım planlarını askıya aldığını söyledi. Akbulut, "Türkiye'de insanların bir konforu ve standardı var. İnsanlara okul, hastane gibi hizmetleri alıştığı standartta sunmadığınızda sıkıntı yaşıyorsunuz. Afrika'da altyapı oturmadığı için kıtada iş kurmanız, oraya ekip götürmeniz, ekibi uzun süreli tutmanız zor olabiliyor. FETÖ bu konuda aktif rol oynuyor. Biz de hem örgütün işdünyasındaki gücünü kırmak hem de yatırımcıların yolunu açmak için Afrika'da Türk şehirleri kurmaya karar verdik" dedi. Yatırım potansiyeli yüksek olan bir ülkede pilot şehir kurmayı planladıklarını aktaran Akbulut, projeyi 54 Afrika ülkesine yaymayı hedeflediklerini kaydetti. Akbulut, "Bugüne kadar Zambiya, Komor Adaları, Kenya, Uganda, Etiyopya, Gana devlet başkanı ve yetkilileriyle ön görüşmelerini yaptık. Projelendirme aşamasını tamamladıktan sonra arazi tahsisi yapılacak. Pilot şehir 6 aya kadara netleşecek. İlk imzayı da 1 yıla kadar atarız. 2 yıl içinde de inşaatları başlatmayı planlıyoruz" diye konuştu.

TAMAMI TÜRK YATIRIMCI
Proje kapsamında hastane, okul, AVM, iş merkezi, otel ve rezidansların olacağı küçük bir şehir kuracaklarını aktaran Akbulut, bunların tamamının Türk yatırımcılar tarafından hayata geçirileceğini ifade etti. Proje için yatırımcılarla görüşme halinde olduklarını anlatan Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her bir proje için ayrı ayrı görüşüyoruz. Mesela hastane için Türkiye'deki büyük hastanelerle, rezidanslar için inşaat firmalarıyla, otel için yatırımcı ve Türk marka işletmecilerle görüşüyoruz. Projedeki her şeyin Türk markaları tarafından işletilmesini istiyoruz." Projenin Türkler için şekillendirildiğini aktaran Akbulut, ancak okul, hastane, otelden yabancıların da hizmet alabileceğini sözlerine ekledi.

TABA'YA İLGİ ÜÇE KATLANDI
Afrika'da Türk işadamlarının büyük hacimli yatırımları olanlar ve KOBİ boyutunda küçük işler yapanlar olmak üzere ikiye ayrıldığını aktaran Akbulut, "Büyük yatırımcılar kendi başına iş geliştirebiliyor ancak KOBİ'ler iş yapmakta bazen zorlanıyor. TABA olarak biz de bir çatı örgüt olmayı ve işadamlarımızın tüm süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz" dedi. 15 Temmuz sonrasında FETÖ'nün gerçek yüzünü görenlerin Afrika'da TABA'nın kapısını çaldığını anlatan Akbulut, "Son dönemde ilgi üçe katladı. 15 bin işadamıyla irtibat halindeyiz" şeklinde konuştu.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181