Taksim Alman Hastanesi'nin yerine Kent Üniversitesi!
İstanbul Sıraselviler’de Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biriydi Alman Hastanesi. 1990’ların başında Alman hükümeti tarafından tüm kullanım hakları İstanbul Erkek Lisesiler Eğitim Vakfı’na devredildi.

1992’de Üniversal Grup bünyesinde hizmet vermeye başlayan Alman Hastanesi grubun ekonomik krize girmesi sonucu 2013’de kapandı. Vakfın açtığı dava sonucu da mahkeme Üniversal Grup için tahliye kararı verdi. Bu karar sonrasında bina bir süredir boş duruyordu. Sağlık alanı dışında kullanılmasına izin verilmeyen binanın ne olacağı da merak konusuydu. Bugünlerde yeni bir gelişmeden sözediliyor. İddialara göre bina Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz tarafından 2016 Ağustos’unda Resmi Gazetede yayınlanarak kurulan İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacakmış.

Kendisi de İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Yılmaz’ın eşi Berna Hanım’ın kuracağı üniversite, ağırlıklı olarak sağlık alanında bölümlerden oluşuyor. Berna Yılmaz’ın Engelli Eğitim Vakfı bünyesinde kurulacağı belirtilen İstanbul Kent Üniversitesi için Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan alınan olurun dışında henüz somut bir adım yok. İddialar doğruysa üniversitenin ilk adımı böyle atılmış olacak.

Bu arada iddiaların Universal Grup’un kurucu ortağı olan halen Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin kurucusu Azmi Ofluoğlu’nu üzdüğünü de öğrendim. Ofluoğlu’nun herşeye rağmen ilk göz ağrısı gördüğü Alman Hastanesi, sanırım bu kez gerçekten tarih oluyor!

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181