Tariş Tower'ın AVM'si için onay çıktı!

Alsancak'ta Umurbey Mahallesi sınırları içerisinde kalan, İZBAN, eski Alsancak Stadı ve Ege Mahallesi'ne komşu, mülkiyeti TARİŞ'e bağlı birliklere ait milyarlarca liralık değere sahip arazilerde yaşanan imar tartışması askıya çıkan yeni planla sona erdi. Alsancak Stadı arkasında TARİŞ'e bağlı birliklere ait olan ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım AŞ.'ye devredilen arazilerle ilgili imar değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 4 yıldır Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinde kriz yaratan TARİŞ arazisini ticari kullanıma açtı. Tariş arazisinin de içinde olduğu toplam 16 hektarlık alanı kapsayan planla Alsancak liman arkasından Mürselpaşa Bulvarı'na kadar olan alanda riskli yapı ilan edilen eski fabrika ve üretim tesislerinin yer aldığı arazilerin parselizasyon planları, tahsis ve dağıtım cetvelleri Bakanlık tarafından onaylandı. Bölgenin planlarda ticari alan ilan edilmesiyle Alsancak Stadı'nın arkasında Tariş ve Emlak GYO tarafından 820 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan Tariş Tower AVM'nin önü açıldı.

AVM'NİN ÖNÜ AÇILDI
Öte yandan yapılan değişiklikle Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin otopark yapılmasını önerdiği eski kamu arazileri de ticari faaliyetlere açılmış oldu. Böylece bu planla Alsancak Stadı'nın yan parsellerinde otopark yapılma ihtimali de kalmadı. Alsancak Liman Arkası bölgesinde hayata geçirilecek proje iki etaptan oluşacak.

Gerçekleştirilen ilk etap ihalesini Teknik Yapı kazandı. Buna göre, Teknik Yapı, Alsancak'ta gerçekleştireceği karma projeden elde edeceği hasılattan en az 585,2 milyon lirayı Emlak Konut'a verecek.

Planlar iptal edilmişti
Çevre Bakanlığı, önceki yıl bölgeyi ticari kullanıma açarak imar durumunu değiştirmişti. Alsancak Liman Arkası olarak bilinen bölgedeki 16 hektarlık dev arazide yapılan imar değişikliğiyle birlikte, ticari kullanımın ve gökdelen inşaatı ile alışveriş merkezi gibi tesislerinin de önü açılmış, ardından alan için özelleştirme ihalesi yapılarak satılmıştı. Odaların açtığı davada iptal kararı çıkmasıyla birlikte plansız kalan bölgeye özel hazırlanan imar planlarında söz konusu arazilerin yüzde 45'i (75814 metrekaresi) ticaretturizm ve konut alanı olarak belirlenirken, mahkemenin iptal gerekçeleri arasında yer alan park ve yeşil alan kullanımıyla yol kararları da tekrar ele alınmıştı. Son planlarda, yeşil alan ve kamusal hizmet alanları düzeltildi, arazinin yüzde 40'ı devlet tasarrufuna bırakıldı.

Habertürk Egeli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181