TOKİ Türkiye'de üretilen konutun %8'ini yapacak!
MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'na katılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, |§ TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini belirte rek, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı. Yılın ilk 2 ayında 11 bin konut ihalesi yaptıklarını, mart-nisan aylarında 11-12 bin konut için ihale yapacaklarını belirten Turan, 'Yıl sonuna kadar 60 bin, 2016-2019 arasında 250 bin, 2016-2023 arasında da 500 bin konut üreteceğiz. Hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza konut yapacağız" diye konuştu.

SADECE ALT GELİR OLMAZ
TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna, iştiraki Emlak Konut'un ise orta ve üst gelir grubuna konut ürettiğini dile getiren Turan, hiç konut sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak is tediklerini anlattı. Turan, "Bir şehir sadece alt gelir grubundan insanların bir araya toplayamazsınız. Orada farklı ekonomik segmentten insanları da bir araya toplamanız gereki. Kayaşehir'in bu manada önemli bir örnek" diye devam etti. Turan, kendilerine 'Artık zenginlere mi ev yapıyorsunuz" şeklinde eleştirilerin yöneltildiğine değinerek, her ekonomik katmandan insanların yaşadığı yerlere "şehir" denildiğini vurguladı.

EN BÜYÜK YATIRIMLAR BİZDE
Turan, MIPIM'e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığını aktardı. Fuar alanının konumunun Paris ve Londra arasında olduğuna dikkati çeken Turan, "Diğer holler de gezildiğinde ve yatırım olanaklarına bakıldığında Avrupa ve dünya ölçeğinde Türkiye en önemli gayrimenkul yatırımlarının, büyük yatırımların olduğu ülke diye konuştu.

Finans Merkezi'ne 2 milyar $ yatırım
TURAN, istanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'ne de (İFM) değinerek, "Nisan ayı itibariyle İFM farklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi. Üçüncü Havalimanı'nı, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bileTürkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu.

Mega projeler de görücüye çıktı
Tanıtım çadırında yer alan Üçüncü Havalimanı, Avrasya Tüneli gibi maketlere değinenTuran, bu yıl MIPIM'de mimarlık firmalarının yer almaya başlamasının sevindirici olduğunu aktardı.

İşte İstanbul'un yeni fuar merkezi
İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyleTürkiye ve bölgenin en büyük, Avrupa'nın en moderni olacak fuar merkezi projesi, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuan'nda görücüye çıktı.

Yabancıya satış sürüyor
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise İFM'nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibariyle başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Emlak Konut olarak geçen yıl yüzde 20 oranında yabancıya satış gerçekleştirdiklerini aktaran Kurum, "Bu yıl da baktığınızda ocak-şubat aylarında yüzde 10-15 seviyelerinde yabancıya satış var. Bu sektör adına sevindirici" dedi.

Sur'u yeniden imar edeceğiz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, MI PİM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret etti. Sarı, tarihi dokuyu koruyarak, modern şehirleşme ile marka şehirler ortaya çıkarmak için hep beraber çalışacaklarını anlattı. Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun bir aşamasını Silopi'de gerçekleştiriyoruz. Biz de orada bakanlık ve TOKİ Başkanlığı ile çalışmalara başladık. TOKİ Başkanlığımız orada çok güzel projeler üretiyor, biz de planlama çalışmalarını yapıyoruz. Cizre'de de hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Cizre'de de çok güzel projeler çıkartacağız. Ardından Sur'da, Sur'un yöresel mimarisinin ortaya çıktığı, bir katlı, iki katlı binalarla, modern mimarinin getirdiği altyapı ve yöresel mimarinin görseliyle çok güzel bir Sur imar edeceğiz. Böylece Sur dünyanın en önemli turizm alanlarından biri olacak.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181