'Tünel Akvaryum' projesi için TOKİ tarafından belediyeye yer tahsis edildi!
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak "Tünel Akvaryum" projesi için TOKİ tarafından belediyeye yer tahsis edildiği bildirildi. Ortahisar Belediye Başkam Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Tünel Akvaryum Projesi için her Ankara ziyaretinde bakanlıklarda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Yaptıkları görüşmeler sonucu TÖKİ'nin, projenin giriş ve çıkış kısımlarının yapılacağı alanları belediyeye tahsis ettiğine dikkati çeken Genç, projeye desteklerinden ötürü İçişleri Bakam Süleyman Soylu ve TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan'a teşekkür etti.

KENTİN DEĞERİ ARTACAK
Genç, Tünel Akvaryum'u Trabzon'un marka değerini yükseltecek ve turizme katkı yapacak önemli bir vizyon proje olarak gördüklerini vurgulayarak, Tünel Akvaryum'un hayata geçmesiyle Ortahisar'ın, Karadeniz Bölgesi'nin simge projelerinden birini kazanmış olacağım ifade etti. Trabzon'un deniz kenti olduğuna ancak birkaç tür dışında hiçbir balığın tanınmadığına işaret eden Genç, yapacakları akvaryumla her türlü deniz canlısını vatandaşlarla buluşturacaklarım kaydetti. Genç, 180 metre uzunluğunda bir tünel yapmayı düşündüklerini belirterek, böylece deniz canlılarıyla ilgili bilinç ve farkındalık oluşturacaklarım ifade etti.

KARADENİZ'DE BİR İLKTİR
Akvaryumun, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıdığını vurgulayan Genç, şunları kaydetti: "Turistleri ve ziyaretçileri şehir içine çekecek ve şehir merkezinde daha çok zaman harcamalarım sağlayacak bir proje niteliğinde. Gerçekten de deniz ve balıkçılık kenti Trabzon'a yakışır bir proje olacak. Bu amaçla Kemeraltı, Pazarkapı ve Tünel Akvaryum Projesi ile Kalepark'tan Atapark'a bir turizm aksı oluşturmak istiyoruz. Emsallerinin Antalya, İstanbul ve Eskişehir'de bulunduğu bu projeyi şehrimize kazandırmak istiyoruz." Genç, akvaryumun yapılacağı bölgenin sit alam olması nedeniyle çalışmaları Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü onayıyla sürdürdüklerini, kurulun onayıyla projeye başlayacaklarını bildirdi.

Günboyu Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181