Türk müteahhitler göreve hazırız dedi!
Neredeyse bütün dünya büyük insanlık krizini uzaktan seyrederken, Türk müteahhitler elini taşın altına koymaya hazır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika seyahatinde gazetecilere yaptığı ‘Suriye’de şehir kurmak istiyoruz’ açıklaması, Türk inşaat sektöründe de yankı uyandırdı ve Cumhurbaşkanı'nın "Bu işi bir yılda bitiririz" çıkışına tam destek geldi.

LİDERLİĞE OYNUYORUZ
Türk inşaat sektörü halen dünya çapında Çin’den sonra ikinci konumda. Hızla büyüyen ve dünyada liderliğe oynayan Türk gayrimenkulcülerin başarısı uzun süredir dünya çapında dikkat çekiyor. Yabancı yatırımcılar Türk şirketleriyle farklı pazarlarda ortak iş yapmak için fırsat yaratmaya çalışırken pek çok ülke de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) modelini ve TOKİ projelerini izliyor ve kurumu kendine model alıyor.

YETERLİ KAPASİTEYE SAHİBİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamaları üzerine AKŞAM'ın sorularını yanıtlayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Görev verilmesi halinde yurtdışında bu tarz projeler geliştirip uygulayabilecek kapasiteye sahibiz" dedi. Türkiye’deki inşaat sektörünün son yıllarda yurtiçi ve yurtdışında büyüyerek geliştiğini vurgulayan Turan, kamu kuruluşu olarak TOKİ’nin ve özel sektörün yurtdışında yapmış olduğu başarılı uygulamaların, Türk müteahhitlere olan güveni arttığını söyledi. TOKİ’nin bilgi birikimini yabancı ülkelerle de paylaştığını anlatan Turan, “Özellikle gelişmekte olan ülkelerin buna çok ihtiyacı var. Bu bilgi, bu knowhow ihracatını yaparken de yine müteahhitlerimizle birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu.

Yardım amaçlı konut üretimi
TOKİ’nin yurtdışında yardım amaçlı projeler de gerçekleştirdiğini belirten Turan, "TOKİ, yurt dışında 4 ülkede (Pakistan, Endonezya, Srilanka, Somali) tamamen yardım amaçlı 6 bin 200 konut, hastane, okul, kültür ve dini yapılardan oluşan tesisleri ilgili ülkelere teslim etmiştir" dedi.

İran'da yaptık, Suriye'de de yaparız
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu da Suriyeliler için şehir projesi hayata geçerse, dahil olmaya hazır olduklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, Türk inşaat sektörü güçlüdür. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla biz üzerimize düşen sorumluluğu almaya hazırız. Daha önce de İran’da 100 bin konutluk büyük bir projeye imza atarak, dünyada tek kontratla imzalanan en büyük konut projesini hayat geçirdik. Tamamlandığında yaklaşık olarak 500 bin kişi bu evlerde oturacak” dedi. 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181