Türk şirketler Kuveyt'te 150 milyar dolarlık projeye talip!
Resmi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt'te bulunan Bakan Elvan, bu ülkenin Planlama ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih ile makamında görüştü. 

HAVAALANI VE METRO PROJELERİ
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuveyt yönetiminin 5 yıl içinde 150 milyar dolarlık proje gerçekleştirmeyi planladığını belirterek, "Başta havaalanı ve Kuveyt metrosu olmak üzere önümüzdeki dönemde yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinde firmalarımızın yüksek pay almaları konusunda Sayın Bakan'ın desteğini bekliyoruz" dedi. 

700 MİLYON $ YETMEZ 
Bakan Elvan, "700 milyon dolarlık ticaret hacmi var ancak yeterli değil. Yukarı çekmeliyiz" dedi.

2 MİLYARLIK YATIRIM
Elvan, Kuveytli işadamlarının Türkiye'de 2 milyar dolar yatırımları olduğunu söyledi.

523 MEGA PROJE
Türkiye'nin Kuveyt'teki müteahhitlik projelerinden bu zamana kadar 6,3 milyar dolar pay aldığını anlatan Elvan, "Diğer taraftan Kuveyt'in 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde aşağı yukarı 150 milyar dolarlık proje stoku var, 523 mega proje gerçekleştirmeyi planlıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.  

İŞ DÜNYASI DA  KATILDI  
Kuveytli yetkililer projeler hakkında Türk heyetine bilgi verdi. Görüşmede Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı (TMB) Mithat Yenigün, Limak Başkanı Nihat Özdemir de hazır bulundu.

FETÖ TEŞEKKÜRÜ: YANIMIZDA OLDUNUZ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte Kuveyt’in Türkiye’ye destek veren ülkelerin başında geldiğini ifade eden Elvan, "Erken saatlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında olduklarını ifade ettiler. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç biliyorum" dedi. Elvan, FETÖ'nün tamamen ortadan kaldırılmasıyla Türkiye'nin çok daha hızlı büyüyeceğini söyledi.

Miray ÇİMEN/Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181