Türkiye'nin en büyük gastronomi ve eğlence merkezi WaterGarden!
"Anadolu Lezzetleri Buluşması" adıyla düzenlenen toplantıların ilki Gaziantep'te gerçekleştirildi. ' iylan Gayrimenkul, Türkiye'nin sosyal yaşamına yön verecek dünya çapında iddialı, önemli bir projeye imza atıyor. WaterGarden İstanbul adıyla, Ataşehir'de modern bir gastronomi ve eğlence merkezini Haziran ayında faaliyete geçirmeyi planlayan Ziylan Gayrimenkul, dünya mutfaklarının seçkin örnekleriyle yerel lezzetleri bir arada sunacak. Projenin dikkat çeken bölümlerinden biri olan Nostalji Sokağı'nda, tüm Türkiye'den en az 50 yıllık lezzetler bir araya getirilerek İstanbul ve dünyayla buluşturulacak.

İlk durak UNESCO tarafından da tescillendiği gibi dünyanın en önemli mutfaklarından biri olan Gaziantep mutfağının zenginliğini dünyaya daha iyi anlatmak ve tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla Gaziantep oldu. Bu amaçla başlatılan 'Anadolu Lezzetleri Buluşması"nm ilki geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te düzenlendi. Ziylan Gayrimenkul Y. K. Başkanı Mehmet Ziylan'm ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Mehmet Büyükekşi, GSO (Gaziantep Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile Gaziantep iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve işletme sahipleri katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Gaziantep şehrinin Unesco listesine girmesini kendilerini çok heyecanlandırdığını, aynı dönemde, bir gastronomi merkezi de olan Watergarden İstanbul ile entegre faaliyetlere imza atmaları gerektiğini belirtti.

Fatma Şahin ayrıca, Gaziantep mutfağını, kadim kültürünün mirası, bir medeniyet zenginliği olarak tanımladı. Bu lezzet kültürünü sürdürülebilir olması için, sevdalı olmak gerektiğini söyledi. Gaziantep'in dünyada rekabet edebileceği iki alan olduğunu ifade eden Şahin, bu alanların arkeoloji ve gastronomi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin geleneksel lezzetleri aynı çatı altında

Kendisi de Gaziantep'li olan Mehmet Ziylan, gastronomi turizminin tüm dünyada yükselen bir değer haline geldiğine dikkat çekti. WaterGarden İstanbul'da geleneksel lezzetleri buluşturarak bu lezzetlerin dünyaya açılmasına olanak tanımayı amaçladıklarını belirten Ziylan, "Gastronomi alanında Türkiye'nin en ayrıcalıklı şehirlerinden birisi olan Gaziantep'in lezzet zenginliğini, Unesco tarafından tescillenen zengin mutfağının tanıtılmasına katkıda bulunmak istiyorum. Haziran ayında açacağımız bir gastronomi ve eğlence merkerak faaliyet gösterecek WaterGarden İstanbul'da ulusal ve uluslararası mutfakların en gözde ve yeni lezzetlerini sunacak restoranlar ve kafelerin yanında, muhteşem lezzetleriyle çeşitli illerimizden her biri en az 50 yıllık köklü geçmişe sahip markalar Nostalji Sokağımızda olacak. Böylece Türkiye lezzetleri, WaterGarden çatısı altında bütün dünyanın tanımasını sağlayacağız" dedi. WaterGarden İstanbul, 'Anadolu Lezzetleri Buluşması" önümüzdeki günlerde Adana ile devam edecek.

İstanbul'un Anadolu yakasında, Ataşehir'e yeni bir soluk getirecek WaterGarden istanbul projesi 750 Milyon TL yatırımla Haziran 2016'da faaliyete açılacak. Gastronomi ve eğlence merkezi olarak faaliyet gösterecek Water Garden istanbul'da; 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak Avrupa'da bir yaşam merkezi içinde yer alan "en büyük ve en gelişmiş" gösteri bavuzu inşa ediliyor. Bu özelliğiyle dünyada bir ilk olacak WaterGarden istanbul'da su, müzik, ateş, lazer, ışık ve eşsiz koreografi eşliğinde etkileyici gösteriler ziyaretçilerle buluşacak. WaterGarden istanbul'da içinde "mini golf", "extreme park", "çocuk parkı" da bulunan, çok çeşitli bitkinin ve ağaçların yer aldığı, 15 bin metrekarelik Park kuruluyor, içinde botanik bahçesi de olacak Park; WaterGarden istanbul'un en dikkat çekici bölümlerinden biri.

Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetler, en sevilen markaların en özel konseptleriyle restoranlar, bistrolar, kafeler, food court ve lezzet noktaları WaterGarden istanbul'da yer alacak. Her biri muhteşem Show havuzunun etrafında konumlanacak yeme içme mekanlarında; en az 50 yıllık geçmişi olan lezzetlerin bulunacağı "Nostalji Sokağı'nda, bugün bala büyük bir keyifle tüketilen, her bölgeden yiyecek ve içeceklerin yer aldığı dükkanlar yer alacak Dünyada sağlıklı yaşam trendinin hızla artması, doğal ürünlere gösterilen talebin çoğalmasından yola çıkarak Taze Pazar, haftanın yedi günü açık olacak. 11 salonlu 'sinema kompleksi', yerli ve yabancı sanatçıların, grupların, orkestraların sahne alacağı ve açık hava sineması olarak da kullanılabilecek 4000 kişilik etkinlik alanı, ile tiyatro salonu', "eğlence kulüpleri", çocuklar ve yetişkinlere hizmet verecek 'mutfak sanatları okulu', "spor merkezi", "çocuk oyun alanı", "çocuk yuvası" olacak, WaterGarden istanbul'da aileler vakit geçirirken, çocuklannı gönül rahatlığıyla, uzman ve deneyimli eğitimcilerin bulunacağı "çocuk yuvasına bırakabilecek. 

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181