"Türkiye'ye gelen yatırımcı böyle ülke bulamaz"!
Katar'ın başkenti Doha'da 19-21 Nisan 2017 tarihlerinde, Türkiye'den çok sayıda gayrimenkul firmasının katılımıyla gerçekleşen 'Expo Turkey by Qatar'da yerini alan GYODER, Türkiye gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri ve yatırım fırsatlarını, yatırımcılarla paylaştı. GYODER Başkanı Aziz Torun ve Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson'ın da bulunduğu GYODER standında, Katarlı sektör temsilcileri, bireysel ve kurumsal yatırımcılarla, yakın vadede önemli adımların atılacağı özel görüşmeler yapıldı.

POTANSİYELİMİZ YÜKSEK
Türkiye'nin, 19 milyar dolar yatırım değeriyle Katar'm dış yatırımlarında dördüncü sırada yer aldığını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, "Türkiye-Katar ekonomik ilişkilerinin gelişmesi, gerek bölgede faaliyet gösteren Türk firmalan, gerek Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Katarlı yatırımcılar için çok önemli. Türk şirketlerin Katar'daki etkinliği her geçen gün artarken, Katarlı yatinmcüar da Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı seçenekleri ile tanışıyor. Gayrimenkul sektörü olarak, Katar ile ilişkilerimizi geliştirerek, ülkemize çok daha fazla yabancı yatırımcı çekecek potansiyele sahibiz" diye konuştu.

BÜYÜK İHRACAT KALEMİ
Yabancı yatırımcıya yönelik '1 milyon dolarlık konut alana vatandaşlık hakkı tanınması', 'KDV muafiyeti sağlanması' gibi düzenlemelerin sektörün elini güçlendirdiğini belirten Aziz Torun, "Yabancı yatırımcılara yapılacak satışlar, hem gayrimenkul sektörü hem de ülke ekonomisi için önemli olduğundan, gayrimenkulu bir ihracat kalemi olarak görmeliyiz. GYODER olarak, bu yaklaşımla, çok sayıda uluslararası fuara katılıp sektör temsilcileri ile birlik olduk, yan yana bir duruş sergiledik. Tüm bu çalışmalarımızla Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil ederek, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduk. Yabancıya satış düzenlemesi yapıldığında ilk çahşmamız, yabancıların yanlış yönlendirilmesini önlemek oldu. 'How to buy property in Turkey?' kitabıyla yabancı bireysel yatırımcının Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabilmesinin yollarını gösterdik" dedi. 

GYODER Başkan Yardımcısı ve Organizasyon, iletişim ve Üyelik Geliştirme Komitesi Başkanı Füsun Yılmaz Phillipson, uluslararası fuarlarda Türkiye'nin gücünü öne çıkarmak için tüm firmaların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. GYODER üyesi gayrimenkul firmalarından Artaş Avrupa Konutları, EstaşEmlak Konut, Kuzu Grup, Re-Pie, Sinpaş, Sur Yapı, Teknik Yapı, Torunlar ve FYP'nin de stant alarak katıldığı 'Expo Turkey by Qatar'da çeşitli etkinlikler de gerçekleşti.

Ziyaretçi akınına uğrayan GYODER standını Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Towar Al Kuvvari, Doha Büyükelçisi Fikret Özer ziyaret etti. GYODER Başkanı Aziz Torun ve GYODER Başkan Yardımcısı Füsun Y. Phillipson konuklara yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181