Üçüncü havalimanına lale figürlü kule!
Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom, RMJM Architects gibi tasarım dünyasının önemli isimlerinin katıldığı yarışmanın, lideri Aecom-Pininafarina oldu. Pininfarina, dünyanın en büyük lüks otomobil üreticilerinden biri olan Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınıyor.

LALEDEN ESİNLENİLDİ
İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Aecom- Pininfarina'nın 'lale' çiçeğinden esinlenerek tasarladığı 'Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin 3'üncü Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Akçayoğlu, "Kulenin yapımına Mayıs 2016'da başlayacağız" dedi.

2017'nin Ekim ayında bitmesi planlanan kule, yüz yıllardır İstanbul'un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı. Aecom-Pininfarina'nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımı, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181