Ünal Aysal Güney Koreli inşaat firması ile ortak oldu!
Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Koreli inşaat firması SK Engineering & Construction, İran için büyük bir işbirliğine gitti. Unit International hisselerinin yüzde 30'u Güney Koreli firmaya satılırken, iki firma İran'da 5 adet yeni enerji santrali inşa edecek ve işletecek.

YATIRIM 3.4 MİLYAR DOLAR
Güney Koreli firma ile ortak olarak yapılacak bu santrallerin toplam gücü ise 5 bin Mw olacak. Unit International Başkanı Ünal Aysal, İran'a ortak olarak yapacakları santrallerin toplam yatırım tutarının 3.4 milyar dolar olduğunu söyledi. 3.4 milyar euro yatırım tutarı olan şirket düşünüldüğünde yüzde 30 ortaklık payının 1 milyar euro civarına denk geleceğine de dikkat çekildi.

GÖRÜŞMELER 4 AY SÜRDÜ
Güney Koreli SK Engineering & Construction ile son 4 aydır görüşme halinde olduklarını belirten Aysal, öncelik İran'daki projeler olmak üzere gelecekte yeni ülkelere de açılabileceklerini vurguladı. Aysal, Unit International olarak projelerinin Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da yoğunlaştığını da sözlerine ekledi.

İlk kazma 2018'de
İlk enerji santrali inşaatlarının 2018 Ocak ayında Saveh ve Zahedan'da başlaması bekleniyor. Saveh'deki santralin kapasitesi 1,200-MW, Zahedan'dakinin ise 880-Mw olacak. Santrallerin planlanan faaliyete geçiş zamanı İse2020'nin ikinci yarısı. Türkiye'de de Tufanbeyli Santrali'nin inşaasını gerçekleştiren SK Engineering, aynı zamanda 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inşa edecek olan konsorsiyumun da içerisinde bulunuyor.

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181