Ünlü Mimar Stefano Boeri Türkiye’ye geliyor!
Bu yıl ikincisi düzenlenen Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, dünyaca ünlü İtalyan Mimar ve Şehir Plancısı Stefano Boeri’yi ağırlıyor. Yapı bileşenleri sektörünün önemli temsilcileri arasında olan AGT’nin bu konferans için özel olarak davet ettiği Boeri, sürdürülebilir kentsel tasarım ve mimari hakkında deneyimlerini aktaracak.

Ulusal ve uluslararası çağdaş mimarlık ve şehircilik üzerine araştırma ve uygulamalar yapan Stefano Boeri Architetti’nin kurucu ortağı Mimar Stefano Boeri, dünyanın ilk dikey ormanı olan “Bosca Vertica” isimli projesi ile tanınıyor.

Milano’da inşa edilen proje, kentsel konutlarda insanlar ile ağaçları bir araya getiriyor. Şehir merkezinde etrafı bitkilerle çevrelenmiş bir yaşam alanı sunan proje,76 ve 110 metrelik iki kuleden oluşuyor. Yaklaşık 900 ağaca ve 2000 çeşitli bitki türüne ev sahipliği yapan kulelerin, her cephesindeki balkonlara küçüklü büyüklü birçok bitki yerleştiriliyor ve yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. Tasarım ekibi bu alanın havadaki kirliliğin etkisini azaltacağını iddia ediyor. Proje, aynı zamanda gürültü kirliliğine bir set olabilecek ve aşırı güneş ışığını gölgelerken oksijen üreten mikroklimatik bir ortam yaratacak.

Konferansta ayrıca AGT sponsorluğunda Ekoyapı Dergisi tarafından Türkçeleştirilen Stefano Boeri’nin Bosca Vertica projesinin anlatıldığı “The Vertical Forest” isimli kitabı katılımcılara hediye edilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181