Yarın okullar tatil mi? Yarın bankalar açık mı? 1 Ocak 2016 Cuma
1 Ocak 2016 Cuma günü açıklanan resmi takvime göre tam gün tatil. Yani Cuma günü bankalar, devlet ve kamu kurumları, okullar açık olmayacak.

1 Ocak 2016 Okullar tatil mi?
Ülkemizde yılbaşı diğer bir çok ülkedeki gibi büyük bir coşku ve heyecanla kutlanıyor. Daha önceleri yürürlükte olan bir uygulama ile yılbaşı arifesi yani 31 Aralık günü de tatil ilan edilirdi. Ancak bu uygulama uzun zaman önce kaldırıldı. Artık tek tatil günü 1 Ocak olarak kabul ediliyor. 1 Ocak 2016 Cuma günü ülkemizde resmi tatil. Bunun için herhangi bir okul veya yükseköğretim kurumu açık olmayacak.

1 Ocak 2016 Bankalar Açık mı?
Açıklanan resmi takvime göre 31 Aralık günü herhangi bir şekilde resmi tatil değil. Yani bankalar tüm gün boyunca açık olacaklar. Ancak 1 Ocak 2016 Cuma günü resmi tatil. Yani kamu çalışanları idari izinli sayılacak ve özel sektör çalışanları da tatil yapmış olacaklar. Dolayısıyla 1 Ocak günü herhangi bir kurum yada kuruluş açık olmayacak. Bu sebepten dolayı varsa işlerinizi 1 gün önceden halletmenizde yarar var. EFT, Havale gibi işlemleriniz de yine Cuma günü yapmanız durumunda bir sonraki Pazartesiye kadar bekleyecek.

1 Ocak 2016 Hastaneler Açık mı?
Hastaneler 1 Ocak günü resmi tatil dolayısıyla polikliniklerini kapatacaklar. Ancak her ne sebeple, hangi gün olursa olsun hiç bir tatil gününde hiç bir hastanenin acil poliklinikleri kapalı olmaz. Yani acil servislere herhangi bir sorun olması durumunda müracaat edebilirsiniz.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181