Yatırım yapana AB vatandaşlığı verilecek!
İnşaat sektörünü teşvik etmek amacıyla Portekiz hükümeti ülkede konut alanlara 5 yıl süreli Schengen Vizesi verirken, 6 yıl sonunda konutunu satmayanlara vatandaşlık olanağı da sunuyor. Malta hükümeti de, ülkede yatınm veya ülkenin kalkınmasına yönelik devlete belli bir miktarda bağış yapanlara hızlandınlmış vatandaşlık fırsatı veriyor.

Vize derdini bitiriyor
Malta ve Portekiz'in uyguladığı bu teşvik programı nedeniyle, Türkiye de dahil olmak üzere pekçok ülkeden yabancı yatınmcılan çekiyor. Malta veya Portekiz vatandaşı olmak sadece ABD ve Kanada gibi ülkelere vizesiz seyahatin önünü açmıyor, aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşı da olunduğu için İngiltere dâhil bütün Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım hakkı sunuyor.

Malta'da yatırım yapana 1 yıl içinde AB vatandaşlığı
Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firması Yöneticisi Tamer Ulay seminer ve özel toplantılarda, Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere, Malta ve Portekiz'de yatırım yaparak, konut satın alarak, Avrupa'da serbest dolaşım ile kalıcı oturum hakkında bilgi verilecek seminer için Türkiye'ye geleceklerini söyledi. Tamer Ulay, Portekiz vatandaşlığının, aynen Malta vatandaşlığında olduğu gibi Avrupa Birliği vatandaşlığı anlamına da geldiğini, bir başka ifadeyle Portekiz vatandaşı olanların, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde diledikleri gibi serbest dolaşım, yaşama, barınma, eğitim ve hatta devlet yardımlarından yararlanma hakkına sahip olduklarını söyledi. 

Taraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181