Yavuz Sultan Selim köprüsü ne zaman açılıyor?
Çeçen, 3. Köprü'nün hem gece hem gündüz kendisini tamamen göstermeye başladığını belirterek, "Köprü ve yollar olarak işimizin yüzde 65'ini bitirmiş durumdayız" dedi.

Dünya veya Avrupa'da altyapı yatırımlarının yüzde 10-15'inin özel sektör tarafından yapıldığını dile getiren Çeçen, Türkiye'de ise son 10 yılda özel sektörün katkısının yüzde 30'a çıktığını, bu oranın çok önemli olduğunu vurguladı. Çeçen, İstanbul'da yapımı devam eden 3. Köprü'ye ilişkin de "Üçüncü köprü hem gece hem gündüz kendisini tamamen göstermeye başladı. Köprü ve yollar olarak işimizin yüzde 65'ini bitirmiş durumdayız. Biz de inşallah 2016'nın son çeyreğinde trafiğe açmayı hedefliyoruz. Şu anda gidişatımız o doğrultuda. Bu konuda bir aksaklık yaşamıyoruz" bilgisini paylaştı. Köprünün finansmanını üçü kamu olmak üzere 6 bankadan aldıkları kredi ile karşıladıklarını belirten Çeçen, şu anda karadan karaya iki ayağı olan dünyanın en büyük köprüsünü yaptıklarını aktardı.

Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilen üçüncü havalimanının inşaatının yapımı devam ederken çevreyolları inşaatı da hız kesmiyor. Köprü yolu için iki bine yakın kamyonla, bine yakın ekipmanın çalışıyor. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181