Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kuleleri de yerleştirildi!
İstanbul Boğazı'nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde montajı tamamlanan kule şapkaları da yerleştirildi. Böylece 322 metre yüksekliğindeki köprü kuleleri son halini aldı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni yüklenen IC İÇTAŞ-Astaldi Konsorsiyumu (ICA) tarafından yapılan açıklamada, köprüde toplam 176 adet eğik askı halatın montaj işleminin yapıldığı ve yaklaşık 6 bin 500 kilometre kablo çekimi gerçekleştirildiği anlatıldı. Açıklamada özetle şu bilgilere yer verildi: Yapının toplam ağırlığı 140 ton. Kule şapkası 9 parçadan oluşuyor. Bu parçalar, kulelerin en üstlerine kule vinçler yardımıyla kaldırıldı ve montajları parça parça yapıldı. Çok hassas ölçme çalışmaları gerçekleştirildi.

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
3. köprü 4 yıl önce

fotoya benzetememişler

banner182

banner181