Yenimahalle'ye 5 hizmet binası kuruldu
Batıkent, Gazi, Şentepe, Karşıyaka ve Susuz semt birimlerinde 8.00-17.00 saatleri arasında vatandaşa hizmet veriliyor.

Vatandaşların birçok işlemlerini uzun kuyruklarda beklemeden ve hızlıca kendi mahallelerinde gerçekleştirmelerine olanak sağlayan semt birimlerinde; emlak vergisi ödemeleri, sicil kayıt, emlak beyan kabul işlemleri, çevre temizlik, ilan- reklam vergisi tahsilatları, cenaze, nikah işlemlerinin yanı sıra meslek edindirme ve hobi kursları düzenleniyor. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği YENİMEK kursları, mahalle sakinlerinin boş vakitlerini verimli geçirmelerini ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlıyor.

Vatandaşın öncelikli ihtiyaçlarını istek ve önerilerini belediyenin ilgili birimlerine anında ileterek bilgi akışını kısa sürede sonuca ulaştırmayı da hedefleyen semt birimleri, sorunlarının kısa sürede çözümlenmesi için mahalle muhtarlarıyla da işbirliği yapıyor. Muhtarları düzenli olarak ziyaret ederek mahalle sakinlerinin istek ve şikayetlerini belirleyen semt koordinatörleri, ayrıca aylık toplantılar düzenleyerek sorunların çözümü için izlenecek yolları belirliyor.

Hizmet ağının aksamaması için her semt birimine bir semt koordinatörü atayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, koordinatörlerinden vatandaşın memnuniyetini ön planda tutmalarını ve vatandaşla diyaloğu arttırmalarını istedi. İlçe halkının Yenimahalle'deki belediye sarayına gelmeden belediye ile ilgili işlerini semt birimlerinden kolaylıkla yapabileceğini belirten Yaşar, "Yürüme mesafesinde yerel hizmet anlayışımızın gereği olarak vatandaşlarımızı yormadan hizmetle buluşturuyoruz" dedi. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181