Antakya 750 yataklı Devlet Hastanesi Eylül ayında açılacak!
5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan hastanede 96 poliklinik ve 30 adet ameliyathane olacağını belirten Antakya Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Abdullah Türkmen, 139 bin 798 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan hastanenin açıldığında Hatay bölgesinin en teşekküllü hastanesi olacağını söyledi.

TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan hastanenin şehir merkezine uzaklığının 12 kilometre olduğunu anlatan Türkmen, "Hastanede; 15 adet diyaliz yatağı, 28 adet ameliyathane masası, 8 adet kuvöz, 58 adet acil yatak, 97 adet yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950'ye kadar çıkarılabilecek. Öte yandan hastanede, 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere bin 125 araçlık otopark yer alacak" dedi. Türkmen, 750 yataklı Devlet Hastanesinin Eylül ayında hizmete gireceğini belirterek, "Hastanenin hazır faaliyete getiriliş tarihi Eylül ayıdır. 2016 Ağustos ayında hazır hale gelir. Büyük ihtimalle Eylül-Ekim gibi de bize hazır olur. Bize hazır olur demek, amirlerimizin şu gün faaliyete alırız demek onların karar vermesi demek. Hastanenin inşaat çalışması 3. yılında bitti dedi. 

Yaser ÇAPAROĞLU/Sabah Adana Güney Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181