Antakya Emek ve Aksaray kentsel dönüşüm projesi Ankara'da görüşüldü!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki'nin talimatları, katkı ve destekleri doğrultusunda, Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen ve bakanlık teknik bürokratlarıyla, 20 Kasım 2017’de Emek ve Aksaray Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki düzenlemeler, bakanlığın sağlayacağı destekler konularında çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.
           
Başkan Kimyeci çalışma toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Hasbolatlı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Coşkun Sağır, Şube Müdürü Arzunur Bulut, Şehir Plancısı Esin Mungan, Antakya Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Tüge Gündüz, Şehir Plancısı Hasan Oğuz ve Esra Yalçın, Mimar Semih Küreç, Harita Teknikeri Ali Salcan’ın katıldığını ifade etti.
           
Başkan Kimyeci, Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleşen çalışma toplantısında, Emek ve Aksaray Mahallesinde yapılacak Kentsel Dönüşüm Proje alanındaki hak sahiplerine, hakedişi oranında herkese daire verilmesi, mümkün olduğunca yerinde daire verilmesi, hakkı olanlara işyeri seçeneğinin sunulması, alanda yer alan 66 tapu tahsis sorunlu hak sahiplerine ve 110 işgalci konumundaki hak sahiplerine mağdur olmamaları için daire verilmesi konusunda teknik çalışmalar gerçekleştirildiğini vurguladı.
           
Başkan Kimyeci, toplantıda ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, istimlak ve vergide yardımcı olunması, altyapı, otopark ve çevre düzenleme maliyetlerinin bakanlıkça karşılanması, kamulaştırma yada satın alınacak gayrimenkullerin satın alınmasında finansman sağlanması, tüm hak sahiplerine proje sonuna ve evler teslim edilene kadar kira ve taşınma yardımı desteği sağlanması konularının etraflıca ve tüm detaylarıyla ele alındığını belirtti.
           
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin çalışma toplantısının yapıldığı 20 Kasım 2017’de aynı gün yapılan TBMM Başkanlık seçimine katılım göstermek üzere parlementoda olması münasebetiyle toplantıya katılım gösteremediğini, ancak her türlü desteğin sağlanması konusunda ilgili bakanlık bürokratlarına talimat verdiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin kendilerine randevu vermediği ve görüşmediği iddialarının ise asılsız olduğunu da sözlerine ekledi.
           
Başkan Kimyeci, Antakya’nın makûs talihini değiştirecek Emek ve Aksaray Kentsel Dönüşüm Projesine ve kendilerine verdiği desteklerden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’e, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sn. Vedad Gürgen’e, bakanlık bürokratlarına şükranlarını sunduklarını belirtti.

Antakya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181