Antakya kentsel dönüşüm projesi için 61 milyon TL kamulaştırma bütçesi ayrıldı!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentte uygulanması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma bütçesi olarak 61 milyon liralarının bulunduğunu belirtti. 

"Kentsel Dönüşüm Projemizde yüzde 48.75 seviyesine ulaştıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle projede güncellemeler yaptıklarını, fiyat ve daire tipleri açısından birçok değişiklikler yaparak hak sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap verdiklerini ifade eden Kimyeci, belediyeden yapılan açıklamaya göre, şu değerlendirmede bulundu: 'Yeni yaptığımız düzenlemelerde şerefiyelerden dolayı vatandaşımızın binalarda 4'erli gruplar halinde istediği bölümü seçme hakkı geldi. Daha önce vatandaşın 12 kattan herhangi bir katta oturma durumu varken şimdi en azından 4'erli olarak hem de farklı fiyat aralığında tercih imkanını arttırdık. Bir binada 10 seçim hakkı var, 7 binadan toplam 70 tane seçim hakkı sunmuş olduk. Bir diğer değişiklik; küçük tip daire yapmak suretiyle ihtiyacı daha fazla olan vatandaşımıza yeni oluşturduğumuz 72 ve 83 metrekare büyüklüğünde 1+1 daire seçeneği sunduk. Fiyatlarda 30 bin TL'ye kadar yönden dolayı, kattan dolayı, şerefiyeden dolayı fiyatlarda düşüş oldu. Bazı daire tiplerinde 30 bin TL, bazı daire tiplerinde 25 bin TL, bazılarında 13 bin TL'ye kadar indirimler oldu. Vatandaş, yeni daire tiplerinden kendi arzularına göre seçim yapma imkanı oldu. Alanda mülkü olan tüm vatandaşlarımıza daireye karşılık daire verecek bir konuma geldik. Alandaki inşaat kalitesi 4 C sınıfında, yani deprem açısından son derece konforlu, emniyetli bir şekilde binalar inşa edilecek. Her apartmanda 10 kişilik çift asansör, yangın merdiveni, ısı ve ses yalıtımı, konfor seviyesi yüksek bir şekilde yapılacak. Yüksek kalitede binalar inşa edeceğiz. Bilgilendirme için de hak sahiplerimizle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Belediye olarak kendi imkanlarımızla mevzuat kapsamında daire istemeyip parasını almak isteyen hak sahiplerimiz için bütçemizi revize ettik. Kamulaştırma bedeli olarak 61 trilyon bütçemiz var. Kamulaştırma işlemi biten hak sahiplerimize hemen aktarmalarını yapıyoruz. Hükümetimizin desteğiyle 200 milyon Tl, kentsel dönüşümde kullanmak üzere Antakya Belediyesi'ne tahsis edildi. Toplam 261 milyon TL kamulaştırma için bütçemiz var. Her aşaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kontrolünde gerçekleşen, onay aldıktan sonra sonraki aşamaya geçeceğiz."

Ses Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181