Antakya Kentsel Dönüşüm Projesi yıl sonu başlıyor!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ıslak imza konusunda yüzde 36'lara gelen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yıl sonu yada yeni yılın başında ihale sürecine girebileceğini söyledi. HD Medya Grubu radyolarında önemli açıklamalarda bulunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve HD Medya Genel Koordinatörü Ahmet Yetişen'in Hatay'da Gündem adlı programına konuk oldu. Programda Yetişen'in sorularını yanıtlayan Başkan Kimyeci, kentsel dönüşümde hak sahipleri ile görüşmelere devam ettiklerini hak sahiplerinin yüzde 36'sı ile ıslak imza karşılığında protokol imzaladıklarını söyledi.

HERGÜN 30 AİLE İMZALIYOR
Kentsel dönüşümprojesinde hak sahipleriyle imza işleminin devam ettiğini belirten Kimyeci, "Antakya Belediyesi'nin teknik belediyecilikte en çok ağırlık verdiği proje kentse dönüşüm projesi. Afet riski taşıyan alanların dönüşümü için bu projeyi başlattık. 4 bin 400 konut kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Halkın projeye olan ilgisi her geçen gün artıyor, hergün hak sahipleri gelerek imzalar atıyor. Şuanda yüzde 36 seviyesine geldik, yüzde 67'ye kısa zamanda ulaşacağız inşallah. Her gün ortalama 30 aileyle imza atmaya çalışıyoruz."

HALKIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK
"Bin 881 hak sahibiyle imza atıp halkın sorunu ortadan kaldırmak, yeni bir yaşam alanı oluşturmak için çalışıyoruz. Halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir projeyle yola çıktı. İçinde kent meydanı, camisi, okulları ve bol miktarda yeşil alanı olan bir projeyle karşınızdayız. Camimiz 4 minareli ve 5 bin kişi kapasiteli Antakya'nın en büyük camisi olacak. Halkımızın bize güvenmesi bizleri çok mutlu etti, onlara çok teşekkür ediyorum. Biran önce bu projeyi tamamlamak istiyoruz."

İHALE SÜRECİ BAŞLAYACAK
"Biz bu projede halkımızın önerilerini de dikkate aldık ve cami projemizi bu konuda genişlettik. Yeni binalar 4-C sistemi şeklinde olacak, daha yüksek katlara sahip olacak, aynı zamanda kullanılan malzemeler çok sağlam ve kaliteli olacak, bu sayede halkımızın can ve mal güvenliği en güzel şekilde sağlayacağız. 3 yılda inşaat sürecini tamamlayacağız, altyapısı, üstyapısı her şeyiyle dört dörtlük bir proje hayata geçecek. Önümüzdeki süreçte, aylar içerisinde ıslak imzalarımız 4-5 ay içinde tamamıyla bitirip yılsonu ve önümüzdeki yılın başında ihale sürecini başlatmış olacağız. Türkiye'de kentsel dönüşüm rekorunu kırmayı planlıyoruz." diye konuştu. 

Ramazan Çelik / Hatay Zafer Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181