Bakan Özhaseki Antakya kentsel dönüşüm projelerini değerlendirdi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’yi Ankara’daki makamında ağırlayarak, Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tüm hak sahiplerinin gönül rızasının alınacağı ve projenin en yakın zamanda gerçekleştirileceği konusunda müjdeler verdi.

Ziyarette gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Tüge Gündüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü teknik ekibi ile Antakya Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü teknik ekibi katıldı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ziyarette yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “ Antakya’mıza yapmış olduğunuz ziyaretinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Zatıalinizin ve heyetinizin teşriflerine müteakip, kentsel dönüşüm projesinin bir kez daha gözden geçirilmesi talimatınız üzerine çalışmalar yapıldı. Son durumda talimatlarınız doğrultusunda, metrekaresine metrekare, daire başına daire ve yerinde dönüşüm temel prensipleri kapsamında çalışmalarımızı tamamladık. Bu konuda göstermiş olduğunuz katkı ve desteklerden dolayı bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

Bakan Özhaseki; “Vatandaşlarımızın Kentsel Dönüşüme Tepkilerinin Bir Kısmı Haklı, Bir Kısmı Abartılı, Bir Kısmının da Fazla Beklenti Olduğunu Gördük.”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “ Antakya’ya geldiğimizde yıkımı yapılacak yerde vatandaşlarımızın bir takım tepkileri ile karşılaşmıştık. Sonra oradaki vatandaşlarımızla konuştuğumuz zaman bir kısım tepkilerde haklı olduklarını, bir kısmında abartı olduğunu, bir kısmında da fazla beklenti olduğunu gördük.”

Bakan Özhaseki; “Evi Yıkılana Ev Vereceğiz. Hatta Kendi Bölgesinde, Kendi Mahallesinde, Mümkünse Kendi Sokağında Ev Vereceğiz.”
“Haliyle Kentsel Dönüşümün de bazı kuralları var. Belki de eski yasaya dayalı olarak yapılan kurallarda ve planlamalarda siz haklı olarak bir kısım vatandaşlara ev veremiyordunuz. Ama bizim yaptığımız şehircilik şurası neticesinde aylarca yaptığımız bir çalışma, önümüzdeki günlerde çıkacak bir yasayla da inşallah perçinlenmiş olacak. Şehircilik ve Kentsel Dönüşümle alakalı temel prensipleri kendimize baz edindik. Bunların başında birincisi kentsel dönüşümde vatandaşın evi yıkılıyorsa yerine yeniden ev verme esasıdır. Herkese yerinde ev vermeliyiz. Yani şartlarımızı zorlamalıyız. Burada herkese kendi mahallesinde, kendi bölgesinde hatta mümkünse kendi sokağında ev verebilecek şekilde planlama yapmalıyız. İkincisi, Eğer herhangi bir vatandaşın evi yıkılıyorsa, en azından o ev kadar evi taahhüt etmeliyiz vatandaşa. Üçüncüsü, sosyal donatı alanlarını da vatandaşın lehine olacak şekilde planlamalıyız. Yeni bir şehir konseptinde herkesin rahat edebileceği, yeşil alanı belli, otoparkı belli, sağlık alanları belli, okul alanları belli bir mahalle ortaya çıkmalı. Bütün bu çalışmalar neticesinde belediyelerimize ayrıca bakanlık olarak da elimizden gelen desteği yapacağımızı taahhüt ediyoruz.”

Bakan Özhaseki; “Belediyemizin Projesini Bakanlık Olarak Destekleyeceğiz”
“Sayın Başkanımız İsmail Kimyeci orada belki başa baş gelecek bir planlama yapmış ancak vatandaşlarımız memnun olmamış. Daha sonra uzun çalışmalar neticesinde olabilecek ne ise içinden çıkan her ne varsa tamamıyla vatandaşa onları aktararak, hiç kimseyi evsiz bırakmama adına bir proje geliştirildi. Burada tabiki belediyemizin gücünü aşan, onun altından kalkamayacağı bir takım rakamlar ortaya çıkıyor. Bu konuda biz de bakanlık olarak kendilerini destekleyeceğiz.”

Bakan Özhaseki; “Biz Antakya’da verdiğimiz sözümüzü yerine getiriyoruz. İnşallah hemşerilerimiz de Başkanımızla anlaşarak bir an önce imzalarını atarlar ve ona yardımcı olurlar.”
“Antakya’da oturup istişare ettiğimiz, saatlerce oturup sohbet edip meseleyi anlamak için gayret ettiğimiz vatandaşlara da bu konuda benim bir sözüm vardı. O sözümüzü de yerine getiriyoruz. Şimdi yeni planlamalar yapıldı. Yeni kıstaslar ortaya kondu. Değerli Başkanım burada vatandaşlarla yeniden başlayıp anlaşmaya çalışacak. İnşallah oradaki hemşerilerimiz de başkanıma yardımcı olurlar.”

Bakan Özhaseki; “Net söylüyorum, belediyenin para kazanması söz konusu değil.”
“Burada şunu net söylemeliyim, herhangi bir şekilde belediyenin para kazanması zaten söz konusu değil. Ayrıca belediyenin para kazanması söz konusu olmadığı gibi, karşılaşabileceği sorunları karşılayacak bir miktar da belediyeye kalmıyor. Net olarak şunu da söylemek lazım, buradaki alt yapı, yollar, okul, sağlık ocağı, park alanı gibi alanların da hepsini kamu olarak yine belediye yapacak. Bunlar yine vatandaştan çıkmıyor.”

Bakan Özhaseki; “Önümüzdeki Yaz Döneminde İnşaatları Yükseltmiş Olacağız”
“İşte bütün bu hesaplar neticesinde yani ne varsa vatandaşa aktarılacak şekilde yapılan bir mantık içerisindeki çözümlemede sağolsun başkanımız da ekibi de çok sıcak bir anlayış gösterdiler. Burada yepyeni bir anlayışla vatandaşla konuşacaklar. Bunu çözecekler. İnşallah bismillah deyip önümüzdeki yaz döneminde de inşaatları yükseltmiş olacağız. Burada biz kendilerini destekleyeceğiz. Gerekirse kredi vereceğiz. İnşallah hızla bitmiş olacak.”

Bakan Özhaseki; “Vatandaşlarımızdan İstirhamım;  ‘Biz Sözümüzü Tuttuk, Şimdi Başkanımıza Anlayışla Yaklaşın, Bir An Önce İmzalar Atılsın, Herkesin Ev Sahibi Olacağı Formüle Evet Denmeli.’”
“Benim vatandaşlarımızdan bir kez daha istirhamım, madem orada itiraz ettiler, madem daha farklı bir çözümleme talep ettiler, bakın biz de uzunca bir süre çalıştık ve sonuca ulaştırdık, şimdi başkanımıza anlayışla yaklaşmaları. Burada bir an önce imzaları atmaları, herkesin ev sahibi olmasını sağlayacak formüle evet demeleri ve el birliği içerisinde bu işi bir an önce bitirmemiz. Sonrasında da inşaatlar yapıldığı yerde ihtiyaç olan parklar, yollar, hastane, okul gibi projelerin ortaya çıkması. Biz de bunu bakanlık olarak sonuna kadar destekleyeceğiz.”

Antakya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181