Başkan Kimyeci'den Antakya Kentsel Dönüşüm Projesinin detayları!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, düzenlediği basın toplantısında Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler verdi. Antakya Otelinde gerçekleşen ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkam Murat Berber, Belediye Meclis üyeleri ve belediye şube müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Kimyeci, Kentsel dönüşüm konusunda 4'üncü ve son safhada olduklarını söyledi.

YÜZDE 67 SEVİYESİNE ULAŞACAĞIZ 
Kentsel Dönüşüm Projesini uygulayacakları 35 bin hektarlık alandaki hak sahiplerinin yüzde 30'u ile ıslak imzayla protokol yaptıklarını belirten Kimyeci, "Salı günü Emek Mahallesi'ndeki semt pazarında halkımızı kentsel dönüşüm konusunda bir kez daha bilgilendirdik. Bunun yanında kentsel dönüşüm konusunda belediyemizle protokol yapmayan vatandaşlarımızla görüşerek 85 ailemizin randevularını aldık onlarla bugün (dün) öğleden sonra ve Cuma günü protokollerimizi imzalamış olacağız. Böylece kısa bir süre içerisinde yakın bir zamanda yüzde 67 seviyesine geldiğimizde projemizi ülke genelinde açık arttırma kat karşılığı ihale yöntemi veya hasılat paylaşımı gibi farklı yöntemler kullanmak sureti ile takibini yapacağız." dedi.

YÜZDE 50'Sİ YEŞİL ALAN OLACAK 
Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı alanın yüzde 50'sinin yeşil olan olacağını belirten Kimyeci, "Kentsel Dönüşüm projemizde 192 bin metrekare yeşil alan bulunacak. 75 yılda yapılan 95 parkın toplam büyüklüğü 218 bin metrekare. Son süreçte biz Antakya'ya 50 tane park kazandırdık. Yeşil alan oranını yüzde 60 seviyesine çıkardık. Yani 3 yılda ancak 128 bin metrekare yeşil alan oluşturabildik. Kentsel dönüşüm projemizde ise 192 bin metrekarelik yeşil alan olacak. Alanın yüzde 19'u 12-13 katlı apartmanlardan oluşacak. Yaklaşık ortala 4 bin 400 daire olacak. Bunun dışında alanın yüzde 23 'ünü yollar ve otoparklar oluşturacak."

5 BİN KİŞİLİK CAMİ
"Projemizde ayrıca bir ilkokul, bir ortaokul ve bir karakol yeri, iki sosyal tesis, bir sağlık tesisi, 3 bin 500 metrekare kapalı çok amaçlı semt pazarı, Aynı anda 5 bin kişinin namaz kılabileceği 3 bin 500 metrekare taban alanı olan bir camiyi inşallah burada inşa etmiş olacağız. Ayrıca şehrimizin ihtiyaç duyduğu camiyi de merkeze alacak bir şekilde 20 bin metrekarelik bir kent meydanını da yapacağız," dedi.

ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞARACAĞİZ 
Kentsel dönüşüm projesini hızlı bir şekilde bitireceklerine inandıklarının altını çizen Kimyeci, "Bu konuda her ne kadar bizlere engel olmaya çalışsa da bu projeyi Antakya'mıza kazandıracağız. Biz milletimizin duasını alacak şekilde önem verdiğimiz bu kentsel dönüşüm projemizi başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere bakanlarımızın ve vekillerimizin katkılarıyla bu işi başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu. 

Yaser Çopaloğlu / Hatay Zafer Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181