İmar planı revizyonu nedir?

Özellikle imar plan revizyonu için, kentsel alanlarda; uygulama aşamasına geçilmiş yürürlükte bir imar planı bulunması, fakat bu planın hızla değişen hayat koşullarının doğurduğu ihtiyaçları karşılamaması, aksayan konularda topluca düzenlenmesinin ve değiştirilmesinin gerektiği hususlarda önerilen "yenileme" planları da denilmektedir.

İmar planı revizyonu nedir sorunun bir diğer yanıtı ise; her tür ve ölçekteki planın ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı veya sorun yarattığı durumlar ile üst ölçek plan kararlarına uygunluğun sağlanması amacıyla planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi sonucu elde edilen plandır.

Uygulamadaki öncelikler nedeniyle kısa sürede elde edilmesi amaçlanan imar plan revizyonu için araştırma ve plânlama sürecinin tümüyle yenilenmesi gerekmeyip, ancak fiziksel mekanda plân sonrası ortaya çıkan değişikliklerden kaynaklanan ve revizyon gerekçesi olan aksaklık ve sorunların araştırılması ve toplu değerlendirmenin yenilenmesi ile yetinilir.

İmar planı revizyonu ile ilgili esaslar İmar Kanunu ile belirlenmiş olup, mevzuat çerçevesinde gerekli uygulamalar yapılmaktadır.

​Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan 3 yıl önce

Bize ait 25 yılı aşkındır okul alanı olarak gözüken yerimiz var ancak uzun yıllardır beklemekten ve herhangi Bir işlem yapılmadıgı için biz faydalanamayıp zarar ediyoruz konuyla ilgi nasıl yardımcı olablirsiniz saygılar.

banner182

banner181