Osman Yıldırım 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği'ni yorumladı!
‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’, inşaat sektörüne yeniliklerle birlikte geliyor. Bu yenilikler arasında kamuoyunun en çok dikkatini çeken konulardan biri olarak 1+0 stüdyo dairelerin artık yasaklanması ön plana çıktı. 45 yıllık tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri değerlendirdi.

‘Stüdyo daireler Türk insanına hitap etmedi’
Türk insanının 1+0 stüdyo dairelere pek sıcak bakmadığını ve kullanışsız bulduğunu dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Yeni yönetmelikte 1+0 dairelerin yapımı yasaklanırken en küçük konutun 28 metrekare olması yönünde karar alındı. Stüdyo daireler dünyadaki örneklerinin aksine Türkiye’de çok ilgi görmedi. Türk insanı küçük de olsa 1+0 kültürüne sıcak bakmadı. Bu nedenle alanların daha doğru kullanılacağı 1+1 evlerin projelerde yer almasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yıldırım Yapı Grubu’nun projelerinde her ihtiyaca uygun büyüklükte konut tipleri sunduğunu hatırlatan Osman Yıldırım, “Projelerimizde geçmişte de 1+0 tipi konutlarımız bulunmuyordu. Bunun yerine daha kullanışlı diyebileceğimiz 1+1 planlı evler yapıyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz” yorumunda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selahattin bolat 6 yıl önce

bütün işlerim bitti ryhsat başvurusu yaptım şımdı ne olacak

banner182

banner181