Pendik Velibaba 2. Bölge'de imar planları askıya çıktı!
Velibaba Mahallesi içinde yer alan bölgenin imar uygulamasına ait İmar Bilgilendirme Askı Haritaları, 5 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında  ilan edilmek üzere askıya çıkarıldı. Bu süre içerisinde hak sahipleri Pendik Belediyesi Merkez Bina 3. Kat Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde  veya Velibaba Mahalle Muhtarlığında Askı Paftasını görebilecek. Bilgilendirme amaçlı olan askı paftasını inceleyen vatandaşlardan talep, öneri veya itirazı olanlar dilekçe verebilecek. Yapılan itirazlar askı sonrası kurulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve ihtiyaç görülmesi durumunda pafta üzerinde değişiklikler yapılabilecek.

Pendik Belediyesi tarafından parselasyon çalışmasının yapıldığı 112 hektar büyüklüğündeki alanda 1.900 hak sahibi  bulunuyor. Plan çalışmalarının ardından imar uygulamasına hız verilen bölgede işlemler tamamlandıktan sonra  hak sahipleri “imar tapusu”na kavuşacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Askı süresi tamamlanan İmar Uygulama Haritaları 5216 Sayılı Kanun kapsamında  kontrol ve onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderilecek. Onaylanan dosya 1 ay süreyle resmi askıya çıkarılacak. Pendik Kadastro Müdürlüğünce fenni kontrol ve onayının ardından Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edilmesiyle işlemler tamamlanacak. Bölgenin imar tapuları Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine verilecek.    

BÖLGEDE YAŞAM KALİTESİ ARTACAK
İmar uygulaması sonrasında bölgede nüfusun gereksinmelerine cevap verecek yapılaşmanın önü açılacak. Ayrıca donatı alanları ve yeni ulaşım yollarıyla bölgenin yaşam kalitesi de yükselecek. Mevcut yapılar da 6306 Sayılı Kanun kapsamında Kentsel Dönüşüm imkânlarından yararlanarak yerinde dönüştürülecek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181