Yeni imar yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 3 Temmuz 2017'de Resmi Gazate'de yayımlandı.

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak Yeni İmar Yönetmeliği'nin amacı; plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlemek.

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan bu yönetmelik 3 Mayıs 1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve 29 Haziran 2011 tarihli 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri HakkındaKanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanarak hazırlandı.


1+0 daire üretimlerine son verecek olan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile her dairenin net en az 12 metrekare oturma alanı, 3 metrekare banyo ve 9 metrekare yatak odası bulunması zorunlu hale geliyor. 

Yeni imar yönetmeliği resmi gazete ilanı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal şahin müh. 7 yıl önce

arka çekmeler 3m olursa önceki yapılan binalardan 1 m içerde kalacak buda bence olmamalı

banner182

banner181