İntam'da tarihi imzalar atıldı
İntam için imzalar Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taşyakan tarafından atıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında yaşanan heyelanın ardından göçen İntam bloklarının bulunduğu alandaki dönüşüm çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kentin en önemli bölgelerinden Çekirge’yi eski prestijli zamanlarına döndürecek olan projenin imza töreni, Dobruca Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşımak adına her alanda emin adımlar attıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İntam kentsel dönüşüm projesi, uzun yıllardır Bursa’nın gündemindeydi. Yıllar önce yaşanan heyelanın ve ardından İntam bloklarının duvarlarının çökmesiyle yaşanan felaket, ilçe belediye başkanlığımızın ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda da sorumluluk alanımızdaydı. 2009 yılından bu yana da en yoğun çalıştığımız konulardan biri de İntam projesiydi” dedi.

Projenin hazırlıklarının son aşamaya geldiğini anlatan Başkan Altepe
, “Bursa, hızla gelişiyor. Kabuk değiştiriyor. Ancak aynı zamanda kentte dönüşüm sağlanamayan bazı yerlerle ilgili çalışmalar da aynı titizlikle sürdürülüyor. İntam Kentsel Dönüşüm Projesi de bu kapsamda ilk günden itibaren yoğun şekilde çalıştığımız bir noktaydı. O dönem vatandaşlarımızla oturduk, konuştuk ve yetkilerini Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiler. Ofis, mağaza ve konutların bir kısmı kamulaştırıldı. Bir kısmının yetkileri de belediyeye verildi. Son durumda da belediyemiz ihaleye çıkabildi” diye konuştu.

İhalenin sonuçlandığını ve ihaleyi Taşyakan İnşaat’ın aldığını söyleyen Başkan Altepe, “Bu ihaleyle birlikte ve hasılat paylaşımı metoduyla burada inşaat gerçekleştirilecek. 9 yıldır bölgenin büyük beklentisiydi. Burada ofis, mağaza ve daire sahibi olan vatandaşlarımız da epey sıkıntı çekti. Bu imzayla birlikte Çekirge bölgesi için yeni bir dönem başlamış oluyor” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan binanın özellikli ve güzel olacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firma Taşyakan İnşaat’ın da özenerek yapacağı, dış cephesi, çevresi ve kalitesiyle örnek bir bina olacak. Bölgeye değer katacak. Özellikle bu kadar yıl bekleyen İntam sakinleri de beklentilerine, yenilenmiş haldeki modern binadaki kendi konutlarına, ofislerine ve mağazalarına tekrar kavuşmuş olacaklar” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne dek bu konuda her türlü fedakârlığı yaptığını ifade eden Başkan Altepe, “Bundan sonra da gerekeni yapmaya hazırız. Yeter ki, Bursalı hemşehrilerimiz ve İntam sakinlerimiz mağdur olmasın. Müteahhit firma da Bursa’da örnek çalışmalar yapan ve yaptığı eserlerle Bursa’mıza değer katan firmalarımızdan biri. Bu proje de Bursa için önemli bir proje olacak, sadece Çekirge’ye değil Bursa’ya da değer katmış olacak” diye konuştu.

Atılan imzalarla inşaatın startını verdiklerini söyleyen Başkan Altepe, ihaledeki hasılat paylaşımı yöntemine işaret ederek, “Örnek bir ihale gerçekleştirmiş olduk. Daha önce uygulamalarını yaptığımız hasılat paylaşımı, belediyemiz açısından da en kârlı yöntem. Bu yöntemi Yunuseli ve Ertuğrulgazi semtindeki toplu konutlarımızdaki kentsel dönüşüm projelerinde de uygulamıştık. Orada, daha önceki satış bedellerinin çok daha üzerinde, yüzde 50 ve yüzde 80 arasında artı değer getirecek şekilde yani, 40 milyona satamadığınız arsayı 60 milyonun üzerinde değerlendirmiştik. Bu başarılı metodu İntam’da da uyguluyoruz” diye konuştu.

2.5 YILDA TAMAMLANACAK
Projeye verdiği önemden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür eden Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taşyakan ise, "İntam, yıllardır yıkılmış bir halde duruyordu. Bursa’ya hizmet veren bir şirket olarak, bu projenin yeniden ayağa kaldırılması ve buradaki hak sahiplerinin bir an evvel haklarına sahip olabilmeleri için Bursa’ya yakışır ve oradaki insanların mutlu şekilde yaşayacağı bir proje oluşturmak için elimizden geldiği kadar çaba sarf edeceğiz. Bir ay içerisinde projelerimiz hazır olacak. 2,5 yıl içerisinde de oradaki hak sahiplerimiz evlerine ve işyerlerine kavuşmuş olacak” dedi.
Başkan Altepe ve Taşyakan, konuşmalarının ardından imzalarını atarak, projenin startını verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da protokol töreninde hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181